Pancake στο φούρνο: Πιο παχύ, πιο αφράτο, πιο λαχταριστό

Pancake στο φούρνο: Πιο παχύ, πιο αφράτο, πιο λαχταριστό

Ετοιμαστείτε για νέα επίπεδα νοστιμιάς.

Κάθε φορά που τρώτε pancakes δεν εύχεστε οι μπουκιές να ήταν λίγο πιο μεγάλες, λίγο πιο «χοντρές» βρε αδερφέ; Εμείς πάντως ναι. Γι' αυτό ψάξαμε και βρήκαμε μια τέλεια συνταγή για pancakes, η οποία έρχεται από τη Σουηδία και προσφέρει ακριβώς αυτό: αφράτα, παχιά pancakes τα οποία μπορούν να γίνουν και ένα τέλειο κυρίως γεύμα αν αντί για φράουλες τα συνοδεύσετε με σαλάτα ή/και προσθέστε σπανάκι στο μείγμα, ή ό,τι άλλο θέλετε. Οι επιλογές είναι άπειρες, η απόλαυση εγγυημένη!

Υλικά
5 αυγά
2μιση κούπες γάλα
1 κούπα αλεύρι
2κ.σ. αλεύρι
2κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1κ.γ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
2κ.σ. βούτυρο

για γαρνίρισμα
μια χούφτα φρέσκες φράουλες
λίγα φύλλα μέντας
1/2 κούπα γιαούρτι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220C και βάλτε μέσα ένα πυρέξ περίπου 20x25cm.
2. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρίσουν.
3. Προσθέστε το γάλα, το αλεύρι, το σιρόπι, το baking powder και το αλάτι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.
4. Βάλτε το βούτυρο μέσα στο πυρέξ και μόλις λιώσει, βγάλτε το πυρέξ από το φούρνο και ρίξτε το λιωμένο βούτυρο μέσα στο μείγμα. Ανακατέψτε και ρίξτε το μείγμα μέσα στο πυρέξ, βάλτε το ξανά στο φούρνο και αφήστε το να ψηθεί για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να δέσει και να έχει πάρει ένα όμορφο χρυσοκαφέ χρώμα.
5. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά και σερβίρετε με φρέσκες φράουλες, φύλλα μέντας και μια γερή δόση γιαουρτιού. Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη για πιο «γκλαμουράτο» αποτέλεσμα.