Σπιτικά, αφράτα donuts μπανάνας με υπέροχο γλάσο από καστανή ζάχαρη!

Σπιτικά, αφράτα donuts μπανάνας με υπέροχο γλάσο από καστανή ζάχαρη!

Αγνά υλικά και συγκλονιστική νοστιμιά, σε ένα.

Αυτό το πρωινό του Σαββάτου, ακόμα κι αν ο καιρός χαλάσει, εσείς θα είστε ευτυχισμένοι. Γιατί αυτά τα απίστευτα donuts είναι ό,τι χρειάζεστε.

Υλικά

για τα donuts

1/2 κούπα ζάχαρη

1 αβγό

2 μπανάνες, λιωμένες

1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κούπας λιωμένο βούτυρο

2/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1κ.γ. σόδα μαγειρικής

1/4 κ.γ. αλάτι

1κ.γ. κανέλα

για το γλάσο

1 κούπα καστανή ζάχαρη

1/4 κούπας νερό

μια πρέζα αλάτι

1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C και αλείψτε μια φόρμα για donut με λίγο λάδι.

2. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη, το αβγό, τις μπανάνες, τη βανίλια και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.

3. Ρίξτε τα στεγνά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατέψτε καλά. Μοιράστε το μείγμα στις θήκες της φόρμας και ψήστε το για 13 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά πριν το βγάλετε από τη φόρμα.

4. Όσο τα donuts κρυώνουν, ετοιμάστε το γλάσο. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίξτε τη ζάχαρη, το νερό και το αλάτι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας συνεχώς, για άλλα 3 λεπτά. Βγάλτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τη βανίλια, ανακατεύοντας. Αφήστε το γλάσο να κρυώσει για λίγα λεπτά.

5. Βουτήξτε τα donuts στο γλάσο μέχρι να καλυφθούν και βάλτε τα πάνω σε μια σχάρα. Το γλάσο θα είναι πολύ υγρό και κολλώδες στην αρχή, αλλά όσο κρυώνει θα γίνεται πιο πηχτό.