Η πιο νόστιμη σούπα με γεύση… cheeseburger!

Η πιο νόστιμη σούπα με γεύση… cheeseburger!

Υπάρχει, είναι πανεύκολη και θα κάνει τα παιδιά σας να λατρέψουν τη σούπα.

Ακούγεται τρελό, ίσως και λίγο αηδία για κάποιους, αλλά πιστέψτε μας, δεν έχετε ξαναφάει τόσο νόστιμη σούπα. Γίνεται πολύ γρήγορα και θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Μην ανησυχείτε, μπορεί να έχει γεύση cheeseburger αλλά καμία από τις θερμίδες του, αντίθετα είναι πολύ υγιεινή!

Υλικά
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1κ.γ. αλάτι
5κ.σ. βούτυρο
1 κονσέρβα καλαμπόκι
2 κύβους knor σκόρδο (ή 2 σκελίδες σκόρδο)
1 κύβο knor βασιλικό (ή 1κ.γ. φρεσκοκομμένο βασιλικό)
3 κούπες ζωμό κοτόπουλου
4 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες γάλα
400γρ. τυρί τσένταρ, κομμένο σε μικρούς κύβους
1 πακέτο κρουτόν ή σπιτικά δικά σας με αυτή τη συνταγή

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τσιγαρίστε τον κιμά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτεί. Στραγγίξτε το λίπος, ρίξτε το αλάτι για να πάρει γεύση ο κιμάς και βάλτε τον στην άκρη.
2. Βάλτε 1κ.σ. βούτυρο στην κατσαρόλα και αφήστε το να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Στραγγίξτε το καλαμπόκι και ρίξτε το μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέστε τους 2 κύβους σκόρδο και τον 1 με βασιλικό. Ανακατέψτε μέχρι οι κύβοι να διαλυθούν και το καλαμπόκι μαγειρευτεί. Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου μαζί με τις πατάτες. Αφήστε τα να πάρουν μια βράση, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σκεπάστε τη κατσαρόλα.
3. Σε ένα μικρό τηγάνι, λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο. Ρίξτε μέσα το αλεύρι και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Ρίξτε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στην κατσαρόλα με τη σούπα, μαζί με το γάλα και το τσένταρ. Ανακατέψτε για να αναμειχθούν και μαγειρέψτε το σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι το τυρί να λιώσει και η σούπα να γίνει πηχτή, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε τον κιμά και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να ζεσταθεί καλά.
5. Σερβίρετε την σούπα σε μπολ, πασπαλίστε με κρουτόν και είστε έτοιμοι!