4 εύκολες σάλτσες για να συνοδεύσεις τα σνακ σου

4 εύκολες σάλτσες για να συνοδεύσεις τα σνακ σου

Σαλτσούλες με μετρημένες θερμίδες για όλα τα γούστα

Λατρεύεις τα κριτσίνια, τα νάτσος ή τα υγιεινά μπαστουνάκια λαχανικών και λαχταράς να βουτήξεις τα σνακ σου μέσα σε ένα ωραίο dip, μια σαλτσούλα που δεν θα σε γεμίσει θερμίδες, θα είναι νόστιμη και θα την φτιάξεις με τα χεράκια σου.

Εδώ είμαστε εμείς για σένα

Σάλτσα με άρωμα από Μεξικό και με μόνο 30 θερμίδες ανά κουταλάκι της σούπας

Κόβεις μισό κρεμμύδι, μία πράσινη πιπεριά, 5 ντοματίνια, τρίβεις σκόρδο, περιχύνεις με ελαιόλαδο και ανακατεύεις με: αλάτι, πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο, 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και λίγο χυμό ντομάτας. Αφήνεις τη σάλτσα στο ψυγείο για 3 ώρες κι έπειτα απολαμβάνεις.

Μελιτζανοσαλάτα η τίμια με 20 θερμίδες μόνο ανά κουταλιά

Ανακάτεψε μισό κιλό μελιτζάνες φλάσκες ψημένες στο μπλέντερ παρέα με μία σκελίδα σκόρδο, χυμό από λεμόνι και 40 ml ελαιόλαδο.

Τονοσαλάτα η διαφορετική με 25 θερμίδες ανά κουταλιά

Ανακάτεψε 1 τόνο σε νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη, 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χυμό από ένα λεμόνι και ένα ψιλοτριμμένο καρότο και βάλε την σαλάτα σου στο πιο νόστιμο σάντουιτς.

Δες εδώ και μια εναλλακτική



Σάλτσα του Κηπουρού η εύκολη με 50 θερμίδες ανά κουταλιά

Όλα τα λαχανικά πρέπει να είναι τριμμένα. Ανακάτεψε 2 καρότα, 1 ραπανάκι, λίγο σέλινο, 3 αγγουράκια τουρσί μέσα σε ένα 1 φλιτζάνι μαγιονέζα light ανακατεμένο με μισή κουταλιά κέτσαπ και 1 κουταλιά ξίδι.