Τέσσερις συνταγές της καραντίνας που συνεχίσαμε να φτιάχνουμε!

Πατούλια Κατερίνα
Τέσσερις συνταγές της καραντίνας που συνεχίσαμε να φτιάχνουμε!

Κάτι ακούγεται για νέο lockdown, έσω έτοιμη

Στις 4 Μαΐου του 2020 βγήκαμε από την καραντίνα που κράτησε τρεις μήνες περίπου μετά το πρώτο κύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Στο διάστημα εκείνο, κι αν μαγειρέψαμε! Κι αν φτιάξαμε συνταγές, κι αν μαγειρέψαμε με τους αγαπημένους μας celebs. Και θα στο ομολογήσουμε, υπήρξαν συνταγές που ακόμα και έξω, τις δοκιμάσαμε ξανά και ξανά όλο το καλοκαίρι και θα τις φτιάξουμε και το φθινόπωρο.

Ιδού οι τέσσερις αγαπημένες.

Τα πατατάκια του Σάκη δια χειρός Άκη Πετρετζίκη

akissakis

Σπιτικά τσιπς πατάτας από τον Άκη Πετρετζίκη! Eίπε αρχικά τα μυστικά στον Σάκη Ρουβά, που εν μέσω της καραντίνας του Μαρτίου φρόντισε να τα φτιάξει για τα παιδιά του και την Κάτια. Δες ολόκληρη τη συνταγή εδώ



Tα μπισκότα βρώμης της Υβόννης Μπόσνιακ

Αν υπάρχει συνταγή της καραντίνας που να έχω φτιάξει πάνω από εκατό φορές, είναι αυτή. Τα μπισκότα της Υβόννης και υγιεινά είναι και απολαυστικά και φτιάχνονται σε πέντε λεπτά.

cookies

Τα πιο εύκολα, γρήγορα & υγιεινά Cookies

Θα χρειαστούμε
160 γρ νιφάδες βρώμης
100 γρ αλεύρι
1/2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. κανέλα
Πρέζα αλάτι
110 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη καρύδας ( η Καστάνη ζάχαρη )
1 αυγό
1 κ.γ άρωμα βανίλια

25 γρ μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
10 καρύδια, ή φουντούκια ή ότι άλλο θέλεις

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι, το baking powder, τη κανέλα και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη καρύδας, προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος μπορούμε να βάλουμε τη σοκολάτα μας και τα καρύδια. Σχηματίζουμε με το χεράκι ένα μπαλάκι και το πατάμε από πάνω για να μας βγει ένα όμορφο κυκλάκι περίπου 7εκατ. και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί! Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτάκια και είναι έτοιμα.

Τα ντονατσάκια της Βανδή

Τα φτιάξαμε, τα φτιάξαμε και στο σχολείο για το ταπεράκι των παιδιών, τα φτιάξαμε και το καλοκαίρι και διατηρήθηκε το μπικίνι body, τα ντονατς της Δέσποινας δεν είναι λαδερά αλλά είναι πολύ νόστιμα.

desp1navandi 90428597 540487136575258 1501567807689881176 n

Λοιπόν!Ευκολα και γρήγορα!
1 φλ.γαλα χλιαρό
1φακ.μαγια
1 1/2 κ.σ ζάχαρη
2 κρόκους
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλι
40γρ βούτυρο
3 φλ.αλευρι

Βάζουμε σε ένα μπωλ το γαλα τη μαγια τη ζάχαρη!Ανακατευουμε και αφήνουμε για 5 ‘ Προσθέτουμε στη συνέχεια το βούτυρο λιωμένο,τα αυγά,το ξύσμα,τη βανίλια και στη συνέχεια το αλευρι σταδιακά! Μοσχομυρίζει ήδη! Βάζουμε σε ένα άλλο μπωλ που έχουμε αλειψει με λίγο ελαιόλαδο ,το ζυμάρι και σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη για μισή ώρα! Σε επιφάνεια που έχουμε αλευρώσει ανοίγουμε στη συνέχεια τη ζύμη με πλαστη και κόβουμε τα donuts χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι και για να κάνετε την τρυπουλα στη μέση ένα καπάκι! Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά για 3’-4’! Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το λάδι που μπορεί να χουν κρατήσει! Δε γίνονται ούτως η άλλως πολύ λαδερά! Όταν κρυώσουν φτιάχνουμε και ρίχνουμε πάνω τους το γλάσο σοκολάτας! Γλασο: 2κ.σ κακάο 1 κ.σ άχνη και λίγο γαλα!Τα ανακατεύουμε και περιχυνουμε τα donuts!

Τα τρουφάκια της Δέσποινας Καμπούρη:

Δεν χρειάζεσαι πασχαλινά σοκολατένια αυγά! Πιάσε τις σοκολάτες που έχουν ξεμείνει στο σπίτι και φτιάξε τα τρουφάκια της Δέσποινας που έκαναν θραύση.