#TheCookMakesChristmas: Tα Χριστούγεννα είναι η εποχή που κάνει τους μάγειρες να ανυπομονούν!

#TheCookMakesChristmas: Tα Χριστούγεννα είναι η εποχή που κάνει τους μάγειρες να ανυπομονούν!

Μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι μία γιορτή αφιερωμένη στα μικρότερα μέλη της οικογένειας, όμως το πρόσωπο που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το γιορτινό τραπέζι, είναι εκείνο που τελικά «κλέβει» κάθε χρόνο την παράσταση.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα Χριστούγεννα είναι μία περίοδος που έχει μία ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας! Οι γιορτές είναι για εμάς μία αφορμή να βάλουμε σε ένα σύντομο «pause» την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις, περνώντας περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και απολαμβάνοντας μαζί τους στιγμές χαλάρωσης πλάι στο στολισμένο δέντρο. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία «πρωταγωνιστούν» μέσα σε αυτό το διάστημα και αυτοί δεν είναι άλλοι από τον μάγειρα και τη μαγείρισσα του σπιτιού, τους ανθρώπους που με τα γευστικά δημιουργήματά τους, εμπλουτίζουν τις γιορτές με γευστικές, απολαυστικές «πινελιές».

Μπορεί τα Χριστούγεννα να είναι μία γιορτή αφιερωμένη στα μικρότερα μέλη της οικογένειας, όμως το πρόσωπο που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το γιορτινό τραπέζι, είναι εκείνο που τελικά «κλέβει» κάθε χρόνο την παράσταση. Όσοι ή όσες από εμάς έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση στο παρελθόν, γνωρίζουμε καλά πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση, από τα επιφωνήματα, τις επιδοκιμασίες και τα «γεια στα χέρια σου», όταν αυτά ακούγονται από τα χείλη των δικών μας ανθρώπων, που μόλις δοκίμασαν μία μπουκιά από το πιάτο μας. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που οι μάγειρες και οι μαγείρισσες ανυπομονούν κάθε χρόνο για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Για να χαρίσουν στα πρόσωπα που αγαπάνε περισσότερο ένα λαχταριστό γεύμα, φτιαγμένο από τα καλύτερα και πιο αγνά υλικά!

Ο γαστρονομικός μαραθώνιος του «πρωταγωνιστή»

Ακόμη και αν το εορταστικό δείπνο κρατάει μόνο λίγες ώρες, η προετοιμασία που χρειάστηκε να προηγηθεί μέχρι να βρεθούμε όλοι μαζί γύρω από το γιορτινό τραπέζι, είναι ένας… μαραθώνιος για τον μάγειρα ή τη μαγείρισσα, που έχει ξεκινήσει μέρες ή εβδομάδες πιο πριν. Συνήθως, το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσει πόσα και ποια άτομα θα παραστούν στο ρεβεγιόν και λαμβάνοντας υπόψιν τις επιθυμίες, τις αλλεργίες ή τις… ιδιοτροπίες των καλεσμένων, να καταλήξει στα πιάτα που θα περιλαμβάνει το εορταστικό μενού, ώστε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι και χορτάτοι. Καθώς η ημέρα του δείπνου πλησιάζει, εκείνος ή εκείνη τροποποιεί τις συνταγές που επέλεξε, αναζητώντας πρωτότυπες ιδέες και νέα συστατικά για να εμπλουτίσει τα πιάτα. Από τη στιγμή που θα έχει συγκεντρώσει τη λίστα για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα, αφού το μόνο που μένει είναι να βρει στα ράφια τα απαραίτητα υλικά, όπως το αγαπημένο μας βούτυρο Lurpak, που θα «απογειώσουν» το γεύμα και θα κάνουν τους παρευρισκόμενους να… γλύφουν και τα δάχτυλά τους!

lurpak

Το «πολύτιμο» συστατικό για κάθε γιορτινό γεύμα

Το σημείο αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τον μάγειρα ή τη μαγείρισσα των Χριστουγέννων, καθώς ξέρει πως τα υλικά που θα επιλέξει από το σούπερ μάρκετ και θα προσθέσει αργότερα στις συνταγές, είναι αυτά που θα καθορίσουν και τον χαρακτήρα των γιορτών. Γιατί στην πραγματικότητα… the cook makes Christmas, οι μάγειρες και μαγείρισσες είναι αυτοί που «φτιάχνουν» τα Χριστούγεννα στον πάγκο της κουζίνας, εκείνοι που δημιουργούν τις λαχταριστές αφορμές για να γιορτάσουμε και να έρθουμε ακόμη πιο κοντά! Ακριβώς για αυτό, είναι ιδιαίτερα επιλεκτικοί και απαιτητικοί με τις προσθήκες που κάνουν στα πιάτα, διαλέγοντας μόνο τα υλικά που εμπιστεύονται και ξέρουν πώς θα δώσουν στα Χριστούγεννα την «πλούσια» γεύση που όντως τους αξίζει. Ένα από αυτά είναι βέβαια και το βούτυρο Lurpak από 100% αγελαδινό γάλα χωρίς συντηρητικά, το οποίο με τη φίνα αξεπέραστη γεύση και τη σταθερή του ποιότητα, παραμένει για περισσότερα από 100 χρόνια, το πιο «πολύτιμο» συστατικό σε κάθε γιορτινό ή καθημερινό μας γεύμα.



Εάν φέτος, λοιπόν, είσαι εσύ το… τιμώμενο πρόσωπο που θα χαρίσει ένα απολαυστικό δώρο στην υπόλοιπη οικογένεια, να θυμάσαι πως το μόνο που χρειάζεται για να βρεις τον δρόμο για την καρδιά των αγαπημένων σου, είναι να επικεντρωθείς σε αυτά που επιθυμεί το στομάχι τους. Δημιουργώντας ένα γεύμα από υλικά υψηλής ποιότητας, εμπλουτίζοντας τις καθιερωμένες συνταγές με δικές σου γευστικές «νότες», είναι βέβαιο πως για μία ακόμη χρονιά, τα πιάτα σου θα «κλέψουν» την παράσταση, αλλά και την καρδιά των δικών σου ανθρώπων!

#TheCookMakesChristmas #ChristmasDeservesLurpak #Lurpakgr #Lurpak #butter #cooking