Cold Brew: Βρήκαμε πώς θα φτιάξεις τον καλύτερο κρύο καφέ στο σπίτι

Τσακιρίδου Χριστίνα
Cold Brew: Βρήκαμε πώς θα φτιάξεις τον καλύτερο κρύο καφέ στο σπίτι

Το ρόφημα που έχουν αγαπήσει όλοι και αποτελεί ιδανική επιλογή για τις καλοκαιρινές ημέρες.

Όλοι οι Έλληνες τρέφουμε μεγάλη αδυναμία στον καφέ. Είναι το πρώτο πράγμα που καταναλώνουμε μόλις ξυπνήσουμε, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο ή σε μια συνάντηση με φίλους. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη καφέ, που καλύπτουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή.

Η αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει με αποτέλεσμα σιγά-σιγά να μην επιλέγουμε ζεστά ροφήματα. Ο αγαπημένος μας καφές φίλτρου ή capuccino πρέπει να αντικατασταθεί με κάτι εξίσου γευστικό και τονωτικό. Kάπου εδώ λοιπόν δώ έρχεται το cold brew.

O cold brew είναι ουσιαστικά η παγωμένη έκδοση του καφέ φίλτρου με την διαφορά ότι δεν πρόκειται για καφέ φίλτρου που έχει κρυώσει αλλά για καφέ που έχει εκχυλιστεί σε κρύο νερό. Αντίθετα με τις γνωστές μεθόδους εκχύλισης που απαιτούν ζεστό νερό, ο cold brew εκχυλίζεται σε κρύο νερό, με αποτέλεσμα να κάνει την διαδικασία πολύ πιο χρονοβόρα. Δεν είναι τυχαίο ότι συχνά βρίσκεται σε έλλειψη στα αγαπημένα μας cafe αφού η παρασκευή του μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 24 ώρες.

Δες επίσης: Το vegan σνακ από καρότο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Θα χρειαστείς: 115 γραμμάρια κόκκους καφέ, 4 φλιτζάνια νερό

Πώς θα το κάνεις: Άλεσε καλά τους κόκκους καφέ στο blender σου μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια (όχι σκόνη). Ρίξε τον καφέ σε ένα δοχείοκαι πρόσθεσε το νερό. Ανακάτεψε με ένα κουτάλι. Τοποθέτησέ το στο ψυγείο το λιγότερο για 12 ώρες. Την επόμενη ημέρα αφαίρεσε το δοχείο από το ψυγείο και ρίξε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι. Σούρωσέ το καλά μέχρι να μην περιέχει κομματάκια καφέ. Το απόσταγμα είναι το πολυπόθητο cold brew. Σέρβιρε σε ένα ποτήρι με πάγο και απόλαυσε!

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com