Το vegan σνακ από καρότο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Το vegan σνακ από καρότο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Η νέα viral συνταγή του TikTok γίνεται σε λίγα μόλις λεπτά.

Από τη στιγμή που το TikTok εισέβαλλε για τα καλά στις ζωές μας, ανακαλύψαμε πολλά υπέροχα πράγματα. Σπουδαία beauty hacks, fashion tips και φυσικά συνταγές που δοκιμάσαμε και ομολογούμε πως μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Εδώ και λίγο καιρό μια νέα συνταγή έχει γίνει viral με ολοένα και περισσότερους χρήστες της εφαρμογής να τη δοκιμάζουν και αργότερα να μοιράζονται τα αποτελέσματα με το κοινό.

Δημιουργός της ο vegan chef, Tabitha Brown, που την ονόμασε carrot bacon (ναι, καλά διάβασες). Ο λόγος για ένα πεντανόστιμο σνακ που θυμίζει φέτες μπέικον ωστόσο δεν αποτελείται καθόλου από ζωικά παράγοντα. Το καρότο αποτελεί την πρώτη ύλη που αργότερα θα μετατραπεί στο πιο νόστιμο, υγιεινό σνακ που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Φτιάχνεται εύκολα, σε λίγα μόλις λεπτά με υλικά που όλες έχουμε στην κουζίνα μας.

Δες επίσης: Οι απόλυτες μπάρες με κομματάκια σοκολάτας που μπορείς να τρως όλη μέρα (video)

Θα χρειαστείς: 2 μεγάλα καρότα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρό καπνό
1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη πάπρικα

Πώς θα το κάνεις: Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Άλειψε ένα ταψί με ελαιόλαδο και άπλωσε μια λαδόκολλα. Πλύνε καλά τα καρότα και στέγνωσέ τα. Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή, ξεφλούδισε τα καρότα σε λεπτές φέτες. Ρίξε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ. Ανακάτεψε καλά. Τοποθέτησε τις φέτες καρότου στη μαρινάδα και άφησέ τα στην άκρη για 10 λεπτά. Μετέφερε στη συνέχεια τα καρότα στο ταψί. Ψήσε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.Το μπέικον καρότου θα γίνει ολοένα και πιο τραγανό καθώς κρυώνει.

Στο παρακάτω βίντεο θα δεις αναλυτικά πώς να κάνεις σωστά τη νέα αγαπημένη μας συνταγή.

Πηγή κεντρικής: @lillauraskitchen