Οι ειδικοί μοιράστηκαν τα 6 tips που θα απογειώσουν τη σπιτική pizza

Τσακιρίδου Χριστίνα
Οι ειδικοί μοιράστηκαν τα 6 tips που θα απογειώσουν τη σπιτική pizza

Όλα τα μυστικά για την τέλεια, αφράτη ζύμη πίτσας που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σου (και όχι μόνο!).

Η πίτσα ήταν, είναι και θα είναι για πάντα ένα από τα πιο λαχταριστά cheatmeals, τόσο των μικρών αλλά και των μεγάλων. Μπορείς να την απολαύσεις στο γραφείο σαν σνακ, τα βράδια με φίλους στο σπίτι, ή σαν κυρίως γεύμα στο οικογενειακό τραπέζι.

Η αλήθεια είναι πως η τιμή της είναι σχετικά προσιτή ωστόσο με την ακρίβεια να «θερίζει» και τα λιπαρά να «κάνουν πάρτι» στις πίτσες των fast food εστιατορίων, αξίζει τον κόπο να φτιάξεις σπιτική πίτσα που θα απολαύσεις χωρίς ενοχές.

H ζύμη είναι το μυστικό της επιτυχίας, κι αν νομίζεις πως δεν θα μπορέσεις ποτέ να καταφέρεις αυτό το λεπτό, αφράτο ζυμάρι, κάνεις μεγάλο λάθος. Υπάρχουν μερικά απλά μυστικά που θα απογειώσουν την τεχνική σου και εμείς σήμερα θα στα αποκαλύψουμε όλα.

6 tips για την πιο λαχταριστή σπιτική pizza

1. Άφησε τη ζύμη να ξεκουραστεί

Ιδανικά στο ψυγείο για 24 ώρες. Η ζύμη πρέπει να ξεκουραστεί πριν τη χρήση ώστε να φουσκώσει σωστά και να δημιουργηθεί η κατάλληλη υφή.

2. Μην πλάσεις τη ζύμη μόλις τη βγάλεις από το ψυγείο

Μην επιχειρήσεις ποτέ να πλάσεις τη ζύμη που μόλις έχεις βγάλει από το ψυγείο καθώς θα είναι αρκετά σκληρή και δύσκαμπτη. Άφησέ την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τότε δοκίμασε να τη στρώσεις στο ταψί της επιλογής σου.

3. Ο φούρνος θα κάνει τη διαφορά

Οκ, προφανώς δεν είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις πέτρινο φούρνο στην κουζίνα σου ωστόσο μπορείς να δώσεις τα ταψιά για ψήσιμο σε ένα κατάστημα που έχει επαγγελματικό φούρνο. Ο κοινός φούρνος δεν είναι ιδανικός για πίτσα και δεν θα σου χαρίσει ποτέ το επιθυμητό γευστικό αποτέλεσμα.

4. Δώσε έμφαση στους χρόνους

Οι περισσότερες από εμάς φοβούνται πως η πίτσα θα καεί και την αφαιρούν πολύ νωρίτερα με αποτέλεσμα το εσωτερικό της να είναι άψητο. Δοκίμασε να τρυπήσεις το ζυμάρι με ένα πιρούνι και αν βγαίνει καθαρό σημαίνει πως η πίτσα σου είναι έτοιμη. Είναι προτιμότερο να ψήσεις την πίτσα σε χαμηλότερη θερμοκρασία για περισσότερη ώρα παρά το ανάποδο.

Μαγείρεψε τον «πιο απίστευτο» κρεμώδη πουρέ αποφεύγοντας το λάθος που κάνουν όλοι

5. Μην είσαι υπερβολική με τα υλικά

Η σωστή αναλογία ζύμης-σάλτσας και υλικών θα σου δώσει ένα πολύ γευστικό αποτέλεσμα. Απόφυγε να τοποθετείς μεγάλες ποσότητες υλικών και φρόντισε να τηρείς τη δοσολογία των υλικών για την παρασκευή της ζύμης.

6. Όχι στο επίμονο ζύμωμα

Για να γίνει η ζύμη σου ελαφριά και αφράτη, είναι πολύ σημαντικό να της φερθείς με αγάπη. Απόφυγε το επίμονο ζύμωμα και δούλεψε τη ζύμη για 2-6 λεπτά.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα βρεις όλα τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να πετύχεις την πιο αφράτη σπιτική ζύμη για πίτσα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com