Αυτή είναι η συνταγή για κουλουράκια κολοκύθας που «λιώνουν» στο στόμα

Γεωργία Βλαχοπούλου
Αυτή είναι η συνταγή για κουλουράκια κολοκύθας που «λιώνουν» στο στόμα
@justfeedme

Η υφή αυτού του μπισκότου κολοκύθας είναι τόσο απαλή, αφράτη και υγρή που μοιάζει σχεδόν με κέικ.

Φθινοπωρινή περίοδος και κολοκύθα πηγαίνουν μαζί και αυτό το ξέρουν όλοι.

Κάτι το Halloween που μάς γεμίζει με εικόνες από «τρομακτικές» κολοκύθες, κάτι ότι ο καιρός γίνεται πιο ψυχρός και οι βελουτέ σούπες κολοκύθας είναι η ιδανική επιλογή, δεν χωρά αμφιβολία πως η κολοκύθα είναι το φρούτο (γιατί εκεί ανήκει επιστημονικά και όχι στα λαχανικά) - «θησαυρός» του φθινοπώρου.

Nachos Κουνουπιδιού: Το plot twist ενός από τα πιο μισητά φαγητά στον κόσμο

Ακόμα, κι αν δεν «πιάνει» το χέρι σου στη ζαχαροπλαστική, αυτή η πανεύκολη συνταγή για κουλουράκια κολοκύθας που «λιώνουν» στο στόμα θα ικανοποιήσει και τους γευστικούς σου κάλυκες αλλά και τους φίλους σου, με τους οποίους τώρα που ο καιρός αρχίζει να κρυώνει, θα μαζεύεστε πιο συχνά για καφέ και «σουσου».

Θα χρειαστείς μόνο 30 λεπτά για να φτιάξεις περίπου 60 μπισκότα.

https://www.instagram.com/p/CkbJhcuOCMS/

Συστατικά

2 φλιτζάνια βούτυρο σε θεμοκρασία δωματίου

2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού μπαχαρικό για κολοκυθόπιτα

2 αυγά

2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια

1 κονσέρβα κολοκύθας

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλιτζάνι βούτυρο

½ φλιτζάνι συσκευασμένη καστανή ζάχαρη

¼ φλιτζάνι γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

2 ¾ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Τριμμένη κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα Υλικά

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς τα 2 φλιτζάνια βούτυρο με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτεις την κρυσταλλική ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Συνεχίζεις με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτεις τα αυγά και 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια, ανακατεύοντας με το μίξερ. Προσθέτεις την κολοκύθα και σιγά σιγά όλο το αλεύρι, μέχρι να δημιουγηθεί μια μαλακή ζύμη.

Πλάθεις και ψήνεις τα μπισκότα κολοκύθας

Ρίξε τη ζύμη χωρίζοντάς τη με κουταλάκια του γλυκού σε απόσταση 2 εκατοστών μεταξύ τους σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήσε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 με 12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι κορυφές και ύστερα βάλε τα μπισκότα σε μια σχάρα (ή στην άκρη), μέχρι να κρυώσουν.

Φτιάξε το Frosting

Σε μια μικρή κατσαρόλα ζέστανε 1/2 φλιτζάνι βούτυρο και την καστανή ζάχαρη μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Μετέφερέ τα σε ένα μεσαίο μπολ. Πρόσθεσε γάλα και 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια. Βάλε και τη ζάχαρη άχνη και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Άπλωσε το frosting στα μπισκότα και αν θέλεις πασπάλισε με επιπλέον κανέλα.

Καλή απόλαυση!