Chantilly Lili: Το γλυκό της Meghan Markle εμπνευσμένο από την κόρη της
Aυτό το επιδόρπιο, που πήρε το όνομά του από την κόρη της Meghan, πριγκίπισσα Lilibet Diana, βασίζεται σε μια συνταγή πουτίγκας μπανάνας της γιαγιάς της Meghan.
Η τυπική πουτίγκα βανίλιας είναι στρωμένη με μπισκότα και μπανάνα σε φέτες. Η εκδοχή της Meghan Markle προσθέτει τη γλυκιά τάρτα από φράουλες μουσκεμένη με λεμόνι.
Αυτή η πολυεπίπεδη πουτίγκα μπορεί να μπει σε ατομικά ποτήρια ή σε ένα μεγάλο μπολ για μια οικογενειακή βραδιά.
Υλικά για 6 μερίδες
Για την πουτίγκα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας άμυλο αραβοσίτου
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
⅓ φλιτζάνι ζάχαρη
3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
1 κουταλιά της σούπας κρύο ανάλατο βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας ή εκχύλισμα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τα φρούτα
1μιση κούπα φράουλες
1 κουταλιά ζάχαρη
1 λεμόνι
1 ώριμη μπανάνα
4 γκοφρέτες βανίλιας,
ψιλοκομμένα φύλλα μέντας,
για γαρνίρισμα 1 φρούτο του πάθους (προαιρετικά)
Για την κρέμα Chantilly
¾ φλιτζάνιου κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού πάστα ή εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Βήμα 1 Φτιάχνουμε την πουτίγκα: Χτυπάμε το άμυλο καλαμποκιού και ¼ φλιτζάνιου γάλα σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χτυπάμε τη ζάχαρη, τους κρόκους και το υπόλοιπο 1¾ φλιτζάνι γάλα σε μια μέτρια κατσαρόλα. Χτυπάμε ξανά το μείγμα με το άμυλο καλαμποκιού και μετά το χτυπάμε στην κατσαρόλα.
Βήμα 2 Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και χτυπάμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, 5 έως 7 λεπτά. Αφήνουμε να βράσουν απαλά, ανακατεύοντας ακόμα, για 2 λεπτά. Ξύστε σε ένα μπολ και χτυπήστε με το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Βήμα 3 Πιέζουμε την πλαστική μεμβράνη απευθείας στην επιφάνεια και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί, τουλάχιστον 2 ώρες και έως 2 ημέρες.
Βήμα 4 Μισή ώρα πριν το σερβίρισμα, ετοιμάζουμε τα φρούτα: Ανακατεύουμε απαλά τις φράουλες με τη ζάχαρη. Ξύνουμε το μισό λεμόνι από πάνω και στύβουμε μέσα 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό. Ανακατεύουμε ξανά, μετά δοκιμάζουμε και προσθέτουμε περισσότερη ζάχαρη για γεύση. Μαλακώνουμε αφήνοντας τις φράουλες να μαλακώσουν και να γλυκάνουν σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
Βήμα 5 Φτιάχνουμε την κρέμα: Χτυπάμε την κρέμα με το χέρι ή με ηλεκτρικό μίξερ σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε ξανά.
Βήμα 6 Για τη συναρμολόγηση: Κόψε τη μπανάνα σε λεπτές φέτες. Χτύπα δυνατά την παγωμένη πουτίγκα μέχρι να γίνει λεία και αέρινη και ρίξε μια κουταλιά σε κάθε ένα από τα 6 μικρά ποτήρια σερβιρίσματος.
Αν χρειαστεί, απλώνουμε να καλύψει το κάτω μέρος. Μοίρασε τη μπανάνα στα φλιτζάνια, στη συνέχεια σκέπασέ την με μια άλλη κουταλιά πουτίγκα και άπλωσε από πάνω τα δύο τρίτα των φρούτων, αφήνοντας πίσω τυχόν ζουμιά. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη πουτίγκα. Απλώνουμε την κρέμα από πάνω και από πάνω τα υπόλοιπα φρούτα (χωρίς χυμούς). Γαρνίρουμε με τρίματα μπισκότου, μέντα και σπόρους φρούτων του πάθους.
