Χταποδάκι ξιδάτο από την μαμά μου

Χταποδάκι ξιδάτο από την μαμά μου

Τώρα που το καλοκαίρι είναι μόνο ένα μήνα μακριά, αρχίζουμε να αναπολούμε τα αγαπημένα καλοκαιρινά φαγητά. Κάντε την αλλαγή και δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το κυριακάτικο γιουβετσάκι με μία συνταγή με αέρα θάλασσας.

Υλικά

1 κιλό χταπόδι

½ κούπα ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

3 κουτ. σούπας ξύδι

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φύλλο δάφνης

Πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

1.Γεμίζετε μία μεγάλη κατσαρόλα με ½ ποτήρι νερό και το φύλλο δάφνης. Πλένετε καλά το χταποδάκι σας και το βάζετε στην κατσαρόλα να βράσει.

2.Μόλις μαλακώσει, το στραγγίζετε, περιμένετε λίγο να κρυώσει και το κόβετε σε κομμάτια. Σε ένα μικρό μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μαϊντανό, το ξύδι, τη ρίγανη και αλατοπιπερώστε.

3.Στη συνέχεια βάλτε το χταποδάκι και ανακατέψτε καλά. Σερβίρεται αμέσως.