Αν έχεις γάλα δοκίμασε τα viral pancakes του ΤikTok

Η πιο εύκολη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις.

Καμία από εμάς δεν θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα πιάτο pancakes αφού αποτελούν ένα από τα πιο γευστικά πρωινά. Μια viral συνταγή του TikTok μας προτείνει να ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε και να δοκιμάσουμε να τα φτιάξουμε μόνο με ένα υλικό.

Τα pancakes από γάλα φτιάχνονται πανεύκολα, είναι εξαιρετικά πλούσια σε πρωτεΐνη και ασβέστιο. To βίντεο του σεφ Alfredo Vozmediano Romero στο TikTok έχει σχεδόν 30 εκατομμύρια προβολές, είναι πράγματι δυνατό. Στο βίντεο, ο σεφ εξηγεί ότι μόνο λίγο γάλα αρκεί για να δημιουργήσεις νόστιμα pancakes πλούσια σε πρωτεΐνες και ασβέστιο.

https://www.tiktok.com/@avozmechef/video/7126558490214042886

Πώς θα την φτιάξεις

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι, γάλα και λίγη υπομονή. Ξεκίνησε προσθέτοντας το γάλα στο τηγάνι. Στη συνέχεια, άναψε το μάτι της κουζίνας και βράσε το γάλα μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες, προσέχοντας να μην καεί.

Καθώς οι φυσαλίδες γάλακτος ανεβαίνουν και πυκνώνουν, αναζήτησε σημάδια σχηματισμού λεπτής μεμβράνης στην επιφάνεια. Μόλις δεις να σχηματίζεται ένα λεπτό γυαλιστερό στρώμα, χαμήλωσε τη φωτιά. Στη συνέχεια θα τις δεις τις φυσαλίδες να μικραίνουν και την τηγανίτα να γίνεται πιο επίπεδη.

Μετά από λίγα λεπτά, θα παρατηρήσεις ότι το γάλα αρχίζει να καραμελώνει και να ροδίζει. Αυτό είναι ένα σημάδι της αντίδρασης Maillard. Η χημική αλληλεπίδραση μεταξύ αμινοξέων όπως η πρωτεΐνη και τα αναγωγικά σάκχαρα δημιουργούν το καστανό χρώμα και μια καραμελωμένη γεύση. Η αντίδραση Maillard είναι το πιο σημαντικό βήμα για να κάνεις σωστά τη συγκεκριμένη συνταγή.

Στο video που ακολουθεί θα δεις την διαδικασία βήμα-βήμα.

Μόλις ροδίσει ο πάτος και δεν υπάρχουν υγρά σημεία στην επιφάνεια, αφαίρεσε προσεκτικά τη φλούδα του γάλακτος από το τηγάνι. Το γάλα θα έχει μεταμορφωθεί σε μια νόστιμη τηγανίτα. Για το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα οι σεφ συνιστούν να χρησιμοποιήσεις γάλα πλήρες και όχι με χαμηλά λιπαρά.

Πηγή κεντρικής: pexels.com