«Όλος ο πλανήτης πλέον περιστρέφεται γύρω από τις γυναίκες»

Νίκος Συρίγος
«Όλος ο πλανήτης πλέον περιστρέφεται γύρω από τις γυναίκες»

Ο Νίκος Συρίγος αναρωτιέται αν όντως η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για τις γυναίκες

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μπαρούφα από τη Μέρα της Γυναίκας. Ας είμαστε ειλικρινείς. Τι γιορτάζεις δηλαδή κορίτσι μου; Αυτό που ζεις τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου; Ναι! Και τις 365. Κάθε μέρα πια είναι η μέρα της γυναίκας. Όλος ο πλανήτης πλέον περιστρέφεται γύρω από τις γυναίκες. Ποιος ήλιος τώρα και αηδίες. Η γη γυρίζει γύρω από τη γυναίκα… Ο άνδρας γυρίζει γύρω από τη γυναίκα… Η πλάση όλη γυρίζει γύρω από τη γυναίκα. Είστε το κέντρο του κόσμου. Κι αυτό αποδεικνύεται από παντού και παντού.

Από το ρόλο της μάνας μέχρι το ρόλο της συζύγου, της κόρης ακόμη και της γκόμενας, δεν υπάρχει αρσενικό που να μην έχει παραδώσει όπλα, σώμα και πνεύμα στο αντίστοιχο θηλυκό. Σε όλα. Κανονική αιχμαλωσία. Και η πλάκα, η μεγάλη πλάκα είναι πως γοητεύεσαι από τον άντρα που βλέπεις, τον ελεύθερο, τον αυθόρμητο, τον Free Willy και όταν τον κατακτάς θέλεις να τον μετατρέψεις στον τύπο που θα λέει «όχι» μόνο κάθε 28 Οκτωβρίου. Όταν το καταφέρνεις δε, λες «πάει πια, δεν υπάρχουν άντρες»… Μα υπάρχουν κούκλα μου. Ή τουλάχιστον υπήρχαν μέχρι που έμπλεξαν μαζί σου… Μετά τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι.

Πάμε παρακάτω; Ας πάμε. Ας δούμε το θέμα κεφαλαιοκρατικά. Ποιος κινεί την αγορά; Η γυναίκα. Κάθε δέκα μαγαζιά με γυναικεία ρούχα υπάρχει κι ένα αντρικό. Ψέματα. Όχι μόνο αντρικό. Όποιος ανοίγει μαγαζί μόνο με αντρικά ρούχα πεθαίνει της πείνας. Με αντρικό και γυναικείο μαζί… Γιατί για κάθε 100 ευρώ που θα χαλάσει η γυναίκα ο άντρας θα χαλάσει δέκα. Και θα δώσει τα άλλα 90 για να πάρει δώρο στη γυναίκα του, μπας και δει ένα βράδυ Champions League. Μαζί με τους φίλους του είπατε; Last Year.

Aπό τη στιγμή που μπαίνει η γυναίκα στο ματς, ο φίλος τρώει απευθείας κόκκινη. Ειδικά αν είναι ελεύθερος. Ή ακόμα χειρότερα χωρισμένος… Σου λέει «μην βλέπει ο δικός μου και παίρνει ιδέες». Οπότε μόνος και στο Champions League. Και πολύ σου είναι, τώρα που τελειώνει το «Μπρούσκο» και γίνεται ο χαμός του χαμού με τον Πάτροκλο, τον Ματθαίο και τη Δήμητρα… Ποιο Μπαρτσελόνα-Παρί μπροστά στον (127ο) χωρισμό του Σήφη με την Σήφαινα… Δράμα σου λέω…

Και η ζωή ωραία περνά. Η ζωή; Ναι η ζωή που είναι κι αυτή γυναίκα… Γι΄αυτό σου λέω κούκλα μου. Τι γιορτάζεις σήμερα; Ποια μέρα της γυναίκας; Δηλαδή οι άλλες 364 μέρες τι είναι ; Του άντρα; Από πότε; Έχε χάρη που σας γουστάρουμε… Που ζούμε για σας. Που από τη μάνα μας μέχρι τη... νοσοκόμα που θα μας γηροκομήσει, είστε για μας η πηγή της ζωής. Η ζωή μας όλη είστε… Χρόνια σας Πολλά! Δεν τα έχετε ανάγκη αλλά ας πούμε κάτι για το καλό… Και για Δημόσιες Σχέσεις! (και για την κρεβατομουρμούρα… Γυναίκα κι αυτή).