Για σένα που χτύπησες, χτυπάς ή σκέφτηκες να χτυπήσεις μια γυναίκα…

Νίκος Συρίγος
Για σένα που χτύπησες, χτυπάς ή σκέφτηκες να χτυπήσεις μια γυναίκα…

Σε έναν ιδανικό κόσμο η σημερινή μέρα δεν θα υπήρχε. Δεν θα χρειαζόταν. Γιατί δεν θα υπήρχαν περιστατικά βίας κατά των γυναικών. Ο άνθρωπος όμως είναι περίεργο πλάσμα. Από τα ελάχιστα στον πλανήτη που χρησιμοποιεί βία, που σκοτώνει το είδος του όχι μόνο για να επιβιώσει. Δεν είμαι από αυτούς που θεωρούν τις γυναίκες «ασθενές φύλο». Το αντίθετο. Επίσης, για να τα λέμε όλα, η… λεκτική βία των γυναικών στους άντρες, είναι σαν να σε πυροβολούν όλα τα όπλα μαζί! Αλλά αυτό θα το αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή… (Υπάρχει άραγε τέτοια μέρα;). Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Που δυστυχώς υπάρχει…

Τι κάνει έναν άντρα να χτυπάει μια γυναίκα; Μάλλον η (ψευδ)αίσθηση ότι είναι πιο δυνατός. Άρα, μεταξύ μας, μεγάλε είσαι «κότα». Και μάλιστα μεγάλη. Γιατί το κάνεις εκ του ασφαλούς. Ξέρεις ή νιώθεις ότι είναι πιο αδύναμος ο αντίπαλος και χτυπάς. Ξεφτίλα. Από όλες τις απόψεις… Πιο απλό δεν γίνεται. Είσαι κότα. Και αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να γίνεις στο πέρασμα σου από αυτόν τον πλανήτη.

Και άκου τώρα να σου πω μια ιστορία για να μην νομίζεις ότι ζω σε συννεφάκι. Ξέρω… Ξέρω πολύ καλά ότι πολλές φορές σε έναν καβγά ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα θα ακούσεις πράγματα που θα κάνουν το κεφάλι σου να εκραγεί! Αλλά εκείνη την στιγμή είναι που πρέπει να δείξεις πόσο δυνατός είσαι. Με τον σωστό τρόπο. Ο πατέρας μου, με έμαθε να χτυπάω το… κεφάλι μου στον τοίχο, παρά μια γυναίκα! Μεγάλη δύναμη να ξέρεις. Επική. Και ακόμη μεγαλύτερη (την ψάχνω ακόμη) να διατηρείς απόλυτα την ψυχραιμία σου. Πως το λένε; Ζεν; Κάπως έτσι…

Να στο λύσω μια και καλή; Θα στο λύσω! Φέρσου στη γυναίκα, σε οποιαδήποτε γυναίκα, από τη γυναίκα σου μέχρι τη σχέση της μιας βραδιάς, όπως φέρεσαι ή θα φερόσουν στην κόρη σου. Αν έχεις κόρη, είναι εύκολο. Αν δεν έχεις, σκέψου ό,τι πιο τρυφερό έχεις γνωρίσει ποτέ. Κι εκεί λύνονται όλα. Μίλα της με τρόπο τέτοιο που θα την πείσεις. Όχι θα τη φοβερίσεις. Σε κανέναν δεν αρέσει ο φόβος. Ούτε σε σένα. Κι επειδή η μεγαλύτερο θεότητα στην πλάση είναι η ισορροπία, να ξέρεις ότι όλα ισορροπούν. Κι όσο φοβέρισες κάποια στιγμή θα σε φοβερίσουν. Οπότε δείξε αγάπη. Για να πάρεις αγάπη. Μίλα της με αγάπη… Και γιατί έτσι θα βρεις πιο γρήγορα άκρη αλλά και γιατί η γυναίκα που έχεις απέναντι σου, δεν παύει να είναι κορίτσι… Η κόρη κάποιου… Το παιδί του.

Ξέρεις κάτι; Οι παλιοί έλεγαν ότι «τις γυναίκες δεν τις χτυπάς ούτε με τριαντάφυλλο». Κι είχαν δίκιο. Γι’αυτό και το «άντρες παλαιάς κοπής» με… σκοτώνει. Σκέψου το.



Περιμένω τις εντυπώσεις σου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο instagram.