Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές όχι… δίαιτα!

Νίκος Συρίγος
Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές όχι… δίαιτα!

Δεν υπάρχει άντρας (και σας το υπογράφω με τα δύο χέρια) που να μην έχει πει μια φορά στη ζωή του «αν ήμουν γυναίκα θα…». Και όλοι συνήθως έχουμε φανταστεί μια ΠΟΛΥ καλύτερη ζωή από αυτή που κάνουμε ως άντρες… Το γιατί και τα πως δεν είναι της παρούσης! Αλλά όχι! Όταν έρχεται το καλοκαίρι, όχι κορίτσια, δεν θα ήθελα με τίποτα να είμαι γυναίκα! Και εξηγούμαι: Καλοκαίρι για τον άντρα σημαίνει διακοπές, φαί (πολύ), μπύρα παγωμένη (πάρα πολύ) και υπερβολές… Παντού. Από το πόσο θα κάτσεις στη θάλασσα μέχρι πόσο θα βγεις. Ή πόσο σεξ θα κάνεις…

Για τις γυναίκες (όπως σας ακούω) σημαίνει… δίαιτα! Για να βγεις στην παραλία πρέπει να πεινάσεις. Να γίνεις για τους τρεις μήνες από κανονική γυναίκα, με την κοιλίτσα σου, τα μπουτάκια σου, το κωλαράκι σου… κάτι μεταξύ γυμνάστριας και σούπερ μόντελ! Ώπα ρε κορίτσι μου, ώπα! Και το χειρότερο είναι ότι σε αυτή τη διαδικασία βάζετε και όσους είναι δίπλα σας… Δηλαδή εμάς. Τους άντρες. Και να τα «πάλι θα πάμε να φάμε;» και τα «πάλι θα παραγγείλεις;» και τα «μα κάθε μέρα κρέας;». Ναι και στα τρία… Γιατί είναι ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Και το καλοκαίρι επιτρέπονται όλα. Ειδικά τις μέρες που θα κάνουμε διακοπές!

Τρώμε όλη την πίεση του χρόνου για να μην… τρώμε όπως γουστάρουμε και να πιεζόμαστε το καλοκαίρι; Όχι, όχι, ΟΧΙ! Και σε αυτό το καλοκαιρινό mood σας θέλουμε μαζί μας κορίτσια… Όχι περίπου και κάπως. Όλα στα όλα!

Και ξέρεις γιατί κούκλα μου; Γιατί οι άντρες το πρώτο πράγμα που προσέχουμε στη γυναίκα είναι το βλέμμα. Κι αυτό δεν παίρνει ούτε δίαιτα, ούτε γυμναστική. Άκου και κάτι ακόμη: Αυτός που σε θέλει για την «επίπεδη κοιλιά» και τον κώλο-αεροτομή είναι θέμα χρόνου να σταματήσει να σε θέλει… Αυτός που θα σε γουστάρει όμως για το βλέμμα σου, θα είναι εκεί για πολύ περισσότερο. Ίσως και για πάντα.

Σταμάτα λοιπόν να αγχώνεσαι. Και ζήσε. Πολύ μικρή η ζωή για να χάνουμε τα καλοκαίρια μαζί με τα… κιλά! Άσε που τα κιλά επιστρέφουν. Τα καλοκαίρια ποτέ.

Περιμένω τις εντυπώσεις σου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.

Πηγή κεντρικής: unsplash.com