Eσύ που μοιράζεις «κατάρες» στο Twitter/ Facebook/ Instagram…

Νίκος Συρίγος
Eσύ που μοιράζεις «κατάρες» στο Twitter/ Facebook/ Instagram…

Δυστυχώς ή ευτυχώς τα social media έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά. Σε όλους τους τομείς. 

Εκεί φλερτάρουμε, εκεί σχολιάζουμε, εκεί αγαπάμε, εκεί μισούμε, εκεί μαλώνουμε, εκεί ερωτευόμαστε…

Κι εδώ δεν έχει ευτυχώς. Μόνο δυστυχώς. Το βλέπεις πια ολοένα και περισσότερο μέρα με τη μέρα. Πας σε έναν γάμο/βάφτιση/συναυλία/αγώνα και αντί να ζήσεις τη στιγμή τη… βιντεοσκοπείς για να την ανεβάσεις μετά στα social. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα…

Είναι οι απανωτές εκρήξεις μίσους που γίνονται καθημερινά πια στα social media. Οι κατάρες που μοιράζουν όλοι αυτοί οι haters όταν κάτι δεν τους αρέσει… Ανέβασε η Τζούλια Νόβα μια φωτογραφία με μια μπλούζα που είχε πάνω το σύμβολο της πάλε ποτέ Σοβιετικής Ένωσης και υπήρξαν τύποι από κάτω που τις έριχναν κατάρες για το αγέννητο παιδί της!


https://www.instagram.com/p/CTfXhf-qwqg/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σοκάρεσαι; Μην σοκάρεσαι… Ζουν ανάμεσα μας.

Και παίρνουν δύναμη από την ανωνυμία, την ασφάλεια που τους παρέχει το πληκτρολόγιο/κινητό τους… Δεν ψάχνουν αφορμές για να κράξουν. Ζουν για να κράξουν. Ασχολούνται με όλους και με όλα. Από το τι θα πει/φορέσει/φάει κάποιος μέχρι τα… φώτα μιας εκπομπής! Κατάντια… Δεν έχουν ζωή, θα μου πεις. Δεν έχουν ψυχή, θα σου πω. Γιατί όταν μοιράζεις κατάρες σε ένα ετοιμόγεννο κορίτσι επειδή φόρεσε τη… λάθος μπλούζα, παύεις να είσαι άνθρωπος. Είσαι κάτι άλλο.

Άκου λοιπόν φίλε μου, εσύ που είσαι με το… δάχτυλο στο πληκτρολόγιο/κινητό για να ξεράσεις μίσος για όλους και για όλα: Στο τέλος της ημέρας όλοι αυτοί που κράζεις θα συνεχίσουν τη ζωή τους. Μπορεί να στενοχωρηθούν άλλος για λιγότερο και άλλος για περισσότερο χρόνο με αυτό που θα (τους) γράψεις αλλά έχουν ζωή και ψυχή και θα συνεχίσουν… Εσύ όχι. Θα περιμένεις τον επόμενο που θα κάνει το… λάθος για να τον κράξεις. Και έτσι θα κυλάει η ζωή (; ) σου.

Άκου και κάτι ακόμη: Το μηδέν με ότι και να το πολλαπλασιάσεις θα μείνει μηδέν. Να το θυμάσαι… Μηδέν! Αυτό που είσαι, αυτό που θα παραμείνεις, όσο ζεις για να κράζεις… Σκέψου το.

Περιμένω τις εντυπώσεις σου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.