Τσαλακώσου…

Νίκος Συρίγος
Τσαλακώσου…
Instagram

Να τσαλακωθείς γενικά για τον έρωτα. Στον έρωτα.

Η ζωή είναι γεμάτη «μην» και «δεν». Σε όλα.

Τις περισσότερες φορές χωρίς εξηγήσεις. Μας το έκαναν όταν ήμασταν παιδιά, το κάναμε κι εμείς στα παιδιά μας, θα το κάνουν μάλλον κι εκείνα στα δικά τους παιδιά. Για το καλό μας/τους. Παντού απαγορεύσεις. Μεγαλώνουμε μαθαίνοντας τι δεν πρέπει να κάνουμε. Και η μπάλα παίρνει τα πάντα. Και τον έρωτα. Οι άντρες περισσότερα πράγματα δεν πρέπει να κάνουμε σε μία σχέση παρά να κάνουμε… Και κυρίως δεν πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ερωτευμένοι. Δεν πρέπει να τσαλακωθούμε. Μέγιστο αμάρτημα να τσαλακωθείς στον έρωτα. Ειδικά αν είσαι άντρας. Σαν να σου λένε πέσε στη θάλασσα αλλά μην βραχείς…

Το πιο ήπιο που ακούς είναι «κράτα χαρακτήρα». Το πιο ακραίο «οι γυναίκες θέλουν φτύσιμο». Μαλακία και τα δύο.

Γιατί αν ερωτευτείς, αν σε διαλέξει ο έρωτας, όχι χαρακτήρα δεν πρέπει να κρατήσεις αλλά ούτε δεύτερο πουκάμισο. Δώστης το. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το να φορέσει το πουκάμισο σου το κορίτσι σου κι ας μην έχεις άλλο…

Όπως δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το να τσαλακωθείς για πάρτη της. Να τσαλακωθείς γενικά για τον έρωτα. Στον έρωτα. Κι όποιος σου πει το αντίθετο είναι είτε πληγωμένος, είτε συναισθηματικά ανάπηρος… Ή απλά κομπλεξικός. Τους δύο πρώτους τα δικαιολογείς αλλά τα αγνοείς. Στην τρίτη περίπτωση, απλά τους λυπάσαι.

Κανέναν ενδοιασμό μην έχεις για να τα δώσεις όλα στον έρωτα.

Κανέναν. Μόνο έτσι αξίζει τον κόπο. Ακόμη και να τη βάλεις πάνω από τον ίδιο σου τον εαυτό. Ακόμη κι αν δεν είναι αμοιβαίο. Δεν χρειάζεται. Δεν είναι δούναι και λαβείν η φάση. Είναι δίνω όσα έχω και πιάνω κουβέντα μόνο με το μαξιλάρι μου… Κι ειδικά σε εποχές όπως αυτή που βασιλεύει «η πάρτη μου» το να ζεις για τον άλλον δεν είναι απλά παράδοξο αλλά επανάσταση. Κανονική. Όπως και ο έρωτας.

Αν μπεις στον έρωτα για να φυλάξεις πράγματα και συναισθήματα, για να κρατήσεις καβάτζες μπας και πονέσεις ή πληγωθείς, μην μπεις καθόλου. Κάτσε με τον εαυτό σου. Θα σου βγαίνει πάντα ο λογαριασμός αλλά θα είσαι μόνιμα χαμένος.

Και που’σαι… Κανένα κορίτσι δεν θέλει φτύσιμο. Ούτε αγόρι. Ειλικρίνεια θέλουν τα συναισθήματα και θάρρος. Να είσαι ο εαυτός σου. Κι ο έρωτας θα σε κάνει να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του. Ο καλύτερος εσύ. Τσαλακώσου. Χωρίς φόβο αλλά με πάθος.