ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! Μπορώ να έχω λίγο 2023 ακόμα;

Νίκος Συρίγος
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! Μπορώ να έχω λίγο 2023 ακόμα;
Instagram

Δεν φοβάμαι τη χρονιά που έρχεται. Την προσμένω.

Δεν πιστεύω στην τύχη. Πιστεύω στην ισορροπία. Τη θεωρώ την ανώτερη δύναμη στο σύμπαν. Είμαι πια σίγουρος ότι στο τέλος νικάει το καλό. Μου το δίδαξε και τη χρονιά που φεύγει. Το 2023 ήταν τόσο καλό που ζήτησα από τον άγιο Βασίλη αν μπορεί να καθυστερήσει λιγάκι το 2024… Να μου κρατήσει ζωντανό λιγάκι ακόμα το 2023! Μετά σκέφτηκα αυτό που λέω σαν ευχή: Καλή Χρονιά αλλά ακόμα κι αν δεν είναι θα την κάνουμε. Και ηρέμησα. Γιατί, ναι, το 2023 ήταν τόσο καλό που θέλω να κρατήσει περισσότερο αλλά γιατί να μην κάνω και το 2024 να είναι έτσι; Ή τουλάχιστον να προσπαθήσω. Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί… Πέρυσι τέτοια εποχή, αν θυμάμαι καλά, έλεγα «να ερωτευτείτε». Ε, να ερωτευτείτε! Για να γίνουν όλα καλύτερα… Πιο έντονα. Με χρώμα.

Ή τουλάχιστον να αγαπάτε… Να αγαπάτε με όλη την δύναμη της ψυχής σας. Χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Αφήστε πίσω τα βάρη του παρελθόντος. Τίποτα δεν είναι ίδιο με το προηγούμενο. Το παρελθόν δεν μπορεί να καταδικάσει το μέλλον. Ο έρωτας είναι η μόνη περίπτωση που η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Γράφεται. Ξανά αλλά μοναδικά.

Ξέρω ότι δύσκολα ξεχνάς. Μπορείς όμως να ξεχαστείς και να μπεις ξανά στο παιχνίδι. Και ναι, φάε τα μούτρα σου. Ξανά και ξανά. Ακόμη κι έτσι είναι απόλαυση… Να ζεις! Όχι να περνάς το χρόνο σου…

Ο έρωτας δεν θέλει κράνος και ζώνη ασφαλείας. Θέλει τέρμα το γκάζι… Έχω καιρό να γράψω γράμμα στον Άη Βασίλη. Διάβαζα αυτά των παιδιών και έκανα εγώ τον Άη Βασίλη… Δεν φοβάμαι τη χρονιά που έρχεται. Την προσμένω. Αλλά αν υπάρχεις, εσύ με τα άσπρα μούσια, κράτα μου λίγο ακόμα το 2023… Καλή χρονιά! Και αν δεν είναι θα την κάνουμε!