Queen Loves: Η Μαρία Ηλιάκη μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του στυλ της

Queen Loves: Η Μαρία Ηλιάκη μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά του στυλ της

Λίγο πριν την πρεμιέρα του πρωινού, η Μαρία και η στιλίστριά της, Ιωάννα Σαλαμούρα, μας αποκαλύπτουν τι είναι αυτό που κάνει το στυλ της παρουσιάστριας τόσο ξεχωριστό

263.000 likes στο Facebook, 179.000 followers στο Instagram και 443.000 followers στο Twitter: Η Μαρία Ηλιάκη είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο αγαπητές και δημοφιλείς παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης. Η Μαρία, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης που τυγχάνει στα social media, εδώ και αρκετό καιρό έχει μπει δυναμικά και στο χώρο του διαδικτύου, με το δικό της, προσωπικό site www.mariailiaki.gr, όπου μοιράζεται καθημερινά μαζί μας θέματα μόδας, ομορφιάς, μαγειρικής, αλλά και διάφορα άλλα «δικά της», όπως λέει η ίδια.

Σήμερα θα μιλήσουμε για μόδα: Κάθε σεζόν βλέπουμε το στυλ της να εξελίσσεται και να βελτιώνεται όλο και περισσότερο και η γλυκιά παρουσιάστρια έχει καταφέρει να προσθέτει πάντα το στίγμα της στις κομψές της ενδυματολογικές επιλογές.

Το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από αυτή την ανανέωση; Η στιλίστρια και καλή της φίλη πλέον, Ιωάννα Σαλαμούρα. Μιλήσαμε λοιπόν και με τις δύο και μάθαμε πώς προέκυψε αυτή τη συνεργασία, πόσο «δύσκολη» ή «εύκολη» είναι η παρουσιάστρια στο ντύσιμό της, αλλά και πώς κατάφεραν, μαζί, να αναδιαμορφώσουν το στυλ της Μαρίας από την αρχή.

Ιωάννα, πόσο άλλαξε το στυλ της Μαρίας από την αρχή της συνεργασίας σας και τι ήταν αυτό που πιστεύεις πως την έκανε να σε εμπιστευθεί ως στιλίστρια;
Τη χρονική περίοδο που συναντηθήκαμε με τη Μαρία,η ίδια ακόμη έψαχνε να βρεί το στυλ της. Ερχόμενη εγώ από το χώρο των περιοδικών και η Μαρία συνηθισμένη στο ύφος που πρόσταζε μέχρι τότε η τηλεόραση για το πώς πρέπει να ντύνονται οι παρουσιάστριες, προσπαθήσαμε να βρούμε τις ισορροπίες μας. Το στυλ της άλλαζε σταδιακά, μιας κι έπρεπε να "συμβαδίζω" από τη μία με τα "κλισέ" του πώς πρέπει να ντύνεται μια παρουσιάστρια και από την άλλη να πηγαίνω ενάντια σ’ αυτά που πρόσταζε η μέχρι τότε τηλεόραση. Άρα με αυτά τα δεδομένα άρχιζε σιγά-σιγά και δειλά η "μεταμορφωσή" της. Το κορίτσι της διπλανής πόρτας μεν, με δυνατή άποψη για τη μόδα δε. Και ξαφνικά πολλά κορίτσια και γυναίκες ταυτίστηκαν μαζί της και περίμεναν πως και πως καθημερινά να δούν τι θα βάλουμε στην εκπομπή!
Την αλλαγή μας την "έφερε" μετά από λίγους μήνες συνεργασίας, ένα φόρεμα θυμάμαι, μαύρο,τύπου chemise, με overknee μπότες δερμάτινες-γάντι. Κι εκεί "κλείδωσε" η σχέση μας! Αυτή ήταν η αρχή της εμπιστοσύνης της Μαρίας προς τη δουλειά μου και η αρχή μιας υπέροχης και μακράς συνεργασίας και φιλίας.

mariailiaki-ioannasalamoura 96138

Τι αρέσει περισσότερο στη Μαρία και ποιο στυλ ρούχων την κάνει να αισθάνεται πιο άνετα;
Θα απαντήσω ανάποδα την ερώτηση! Η Μαρία νιώθει άνετα με φόρμες και οτιδήποτε είναι φαρδύ και δεν την καταπιέζει. Παρ’ όλα αυτά, της αρέσουν τα ρούχα που την δείχνουν θηλυκή και ταυτόχρονα κορίτσι, διότι η Μαρία είναι "παιδί" στην καρδιά της και της αρέσει να "τσαλακώνει" πολύ την εικόνα της. Άλλωστε γι’ αυτό είναι τόσο αγαπητή από τον κόσμο.

Από πού εμπνέεσαι κάθε φορά για τα looks της;
Εμπνέομαι πρώτα απ' όλα από την ίδια! Η Μαρία λειτουργεί ως καμβάς ζωγραφικής για μένα! Όμως σίγουρα παίρνω στοιχεία από την εκάστοτε μόδα που επικρατεί και με γνώμονα αυτά τα οποία της ταιριάζουν και της πάνε πιο πολύ,"παίζω" και δημιουργώ. Δεν έχω κάποια "φόρμα" στην οποία δουλεύω και πατάω. Το σίγουρο είναι πως της συνδυάζω ρούχα τα οποία μπορεί η οποιαδήποτε γυναίκα να πάει να τ’ αγοράσει και πολλές φορές συνδυάζουμε τα ήδη υπάρχοντα ρούχα της Μαρίας από τη ντουλάπα της με κάποια πιο fashion νέα κομμάτια.

031A8333-470x705 6414b

Υπάρχει κάτι που της έχεις προτείνει να φορέσει και σου έχει πει κατηγορηματικά όχι; Αν ναι, τι;
Συνήθως η Μαρία δε μου φέρνει αντίρρηση στο τι θα της φορέσω. Δεν έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα πολύ στενά ρούχα και αυτό όχι γιατί δε νιώθει άνετα, αλλά γιατί όπως απάντησα πριν, έχει αδυναμία στις άνετες φόρμες ρούχων. Αυτό που κατηγορηματικά δε θα φόραγε και δεν θα της το φορούσα ούτε κι εγώ φυσικά, γιατί δεν είναι καθόλου του ύφους μας, θα ηταν ένα ασφυκτικά στενό μίνι φόρεμα με το μπούστο σε κοινή θέα!!!!(γέλια)

unnamed c3680

Ιωάννα Σαλαμούρα

Τι της έχεις προτείνει για τις εμφανίσεις της στο Πρωινό και σε τι στυλ θα κινηθούν περίπου οι εμφανίσεις της;
Επειδή είναι σε πρωινή ζώνη σίγουρα δεν μπορούμε να κάνουμε υπερβολικά looks. Θα κινηθούμε σε χαλαρό ύφος, σαφώς και με κάποιες επιρροές από τις τρέχουσες τάσεις. Δε θα ήθελα να αποκαλύψω περισσότερα για να σας κρατήσουμε σε αγωνία και για να σας κάνουμε να θέλετε να βλέπετε τα looks της, όπως αυτό ήταν το feedback που πήρα από τα καταστήματα που συνεργάζομαι και από το υπέροχο κοινό της! Για να δούμε τι θα σας δείξουμε φέτος! Όσον αφορά την εμφάνιση της στην πρεμιέρα το σίγουρο είναι πως θα είναι λαμπερή, όμορφη και με κοριτσίστικη διάθεση!

timthumb 1 c3fa9

«Βασικά, εγώ πριν γνωρίσω την Ιωάννα, δεν το είχα πολύ με τη μόδα... Επειδή όμως στο χώρο αυτό συναναστρεφόμουν καθημερινά με άτομα που ξέρουν από στυλ, αποφάσισα να μάθω σιγά σιγά κάποια πράγματα», δήλωσε στο Queen η Μαρία Ηλιάκη.

Μαρία, ποιο είναι το στυλ ρούχων που θα χαρακτήριζες ως αγαπημένο σου;
Το βασικό για μένα είναι να αισθάνομαι άνετα με αυτά που φοράω, να νιώθω ο εαυτός μου, να μη δείχνει το ρούχο ξένο πάνω μου. Συνήθως αποφεύγω τα στενά και προτιμώ τις πιο άνετες, χαλαρές γραμμές.

IMG 2133-470x313 8716e

Τι σε κάνει να αισθάνεσαι σέξι;
Αν και όπως ξαναείπα προτιμώ τις χαλαρές γραμμές, για τις βραδινές μου εμφανίσεις μου αρέσει, αν έχω ανάλογη διάθεση, να φορέσω και κάτι πιο στενό και πιο σέξι, πάντα όμως κάτι που ν’ ανταποκρίνεται στο δικό μου, προσωπικό στυλ. Ένα φόρεμα για παράδειγμα, με ψηλοτάκουνα πέδιλα ή μπότες πάνω από το γόνατο.

Ποιο είναι το πιο hot κομμάτι, ή η πιο hot τάση για σένα φέτος;
Για μένα φέτος η αγαπημένη μου τάση είναι τα ponchos. Είναι ένα κομμάτι που μπορείς να το προσθέσεις στο look σου την τελευταία στιγμή και να το κάνεις να δείχνει κυριολεκτικά εντελώς διαφορετικό – μπορείς ακόμη και να το έχεις ως κομμάτι-κλειδί, μέσα στο αυτοκίνητο και να το φορέσεις για να κάνεις τη διαφορά.

031A9835-470x705 7fa2c
IMG 8133a-470x324 9a8ff

Το ρούχο που θα χαρακτήριζες ως αγαπημένο σου;
Η μάξι μαύρη φούστα είναι ένα πασπαρτού κομμάτι που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στη ντουλάπα της. Μπορείς να τη φορέσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το πρωί με ένα ζευγάρι cool sneakers και το βράδυ με ένα ωραίο πέδιλο, ή μια suede μπότα.

IMG 5923-3-470x704 beea9

Τι συμβουλή θα είχες να δώσεις στις αναγνώστριές μας για το δικό τους στυλ;
Το πιο βασικό είναι να ακολουθούν τη φαντασία τους και να μην αντιγράφουν ένα συγκεκριμένο στυλ που βλέπουν σε κάποια διάσημη, στα περιοδικά, στο διαδίκτυο. Να ακολουθούν τις τάσεις, όμως να δημιουργούν ένα δικό τους, μοναδικό, προσωπικό στυλ!

*Όλες οι φωτογραφίες του άρθρου είναι από το προσωπικό site της Μαρίας Ηλιάκη, www.mariailiaki.gr

Styling: Ιωάννα Σαλαμούρα

Φωτογραφίες: PANOSGI, Μαρία Ντελάκου