Oscars 2017: Ποιες stars ντύθηκαν παρόμοια;

Διονυσία Καλαποθαράκου
Oscars 2017: Ποιες stars ντύθηκαν παρόμοια;

Αυτό το «κάτι μου θυμίζει...» ακούστηκε πολύ στα φετινά Βραβεία Όσκαρ.

Αυτό που οι ειδικοί περιγράφουν ως «red carpet crisis» (ελληνιστί «κρίση στο κόκκινο χαλί») είναι το να εμφανιστούν δύο κύριες στο ίδιο event με πανομοιότυπο (αν όχι ακριβώς ίδιο) φόρεμα. Στα Βραβεία Όσκαρ κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως αδύνατον, να συμβεί, μιας και τα περισσότερα gowns είναι custom made και δίνονται στις Hollywood stars μετά από συνεννόηση με τους στυλίστες τους, έχοντας απόλυτη επίγνωση για το που θα φορεθούν.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δούμε παρόμοιες εμφανίσεις σαν αυτή φέτος της Michelle Williams με την Εmma Roberts. H πρώτη φόρεσε μία ασπρόμαυρη δημιουργία Louis Vuitton με βαθύ ντεκολτέ. Η δεύτερη έβαλε μία τουαλέτα στον ίδιο χρωματικό συνδυασμό, του οίκου Αrmani με δαντέλα στο πάνω μέρος, αλλά όπως βλέπει παραπάνω μιλάμε για δύο outfits που δεν μπορείς παρά να παρατηρήσεις πόσο «κοντά» είναι το ένα στο άλλο. Υπήρξαν όμως και άλλες stars που βρέθηκαν φέτος στο Dolby Theatre, φορώντας ρούχα που είχαμε ξαναδεί πάνω σε άλλες ηθοποιούς το 2012 και το 2013. Και για του λόγου το αληθές παρακάτω έχουμε τις φωτογραφικές αποδείξεις. Γιατί μπορούμε να δεχτούμε ότι δεν υπάρχει παρθενογένεση στην τέχνη, αλλά πόσες μοβ-τουαλέτες-τούρτα να αντέξουμε και εμείς;

gygyguy


H Gwyneth Paltrow με το πρώτο «cape dress» στην ιστορία του θεσμού, το 2012, δια χειρός Tom Ford. H Karlie Kloss, φέτος 5 χρόνια μετά, με παρόμοιο φόρεμα Stella McCartney.

vfdva


Η Αngelina Jolie με ένα από τα πιο τολμηρά φορέματα που έχει βάλει ποτέ, του oίκου Versace, περπάτησε στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ το 2012. Φέτος η Taraji P. Henson επέλεξε ένα παρόμοιο από το fashion house Alberta Ferretti.

wefwfww


H Amy Adams Φόρεσε αυτό το Oscar de la Renta, μοβ τούλινο φόρεμα στην τελετή των Βραβείων Όσκαρ το 2013. Φέτος έβαλε ένα παρόμοιο του οίκου Marchesa, η Octavia Spencer.