Η Βίβλος της Όπερας και του Στυλ: 8 αλησμόνητες stylish εμφανίσεις της Μαρίας Κάλλας

Νατάσσα Σχοινά
Η Βίβλος της Όπερας και του Στυλ: 8 αλησμόνητες stylish εμφανίσεις της Μαρίας Κάλλας

Η κομψότητα ήταν πάντα βασικός άξονας του στυλ της.

Ήταν 2 Δεκεμβρίου του 1923 όταν η Μαρία Κάλλας γεννήθηκε στο Manhattan της Νέας Υόρκης από μετανάστες γονείς. Η αγάπη της για το τραγούδι εκδηλώθηκε γρήγορα. Μόλις στα 13 της άρχισε τη μουσική της εκπαίδευση στην Ελλάδα, ενώ αργότερα είδε την καριέρα της να εδραιώνεται στην Ιταλία.



Η ζωή της ήταν πλούσια με κάθε είδους βιώματα και συναισθήματα. Οι εναλλαγές ήταν έντονες και σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο η περίοδος του πολέμου, ενώ τα σκάνδαλα έφτιαχναν τίτλους με το όνομά της τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Η «Βίβλος της όπερας», όπως την ονόμασε ο Leonard Bernstein, επηρέασε με πολλούς τρόπους τους ανθρώπους γύρω της και ένας από αυτούς είναι η κομψότητα και το λεπτεπίλεπτο στυλ που είχε επιλέξει.



Το καλλιτεχνικό στυλ της Μαρία Κάλλας

Η Μαρία Κάλλας ήταν ένας ιδιαίτερα δημιουργικός άνθρωπος. Μία πραγματική καλλιτέχνης. Και αυτή η αγάπη για τη δημιουργία δε θα μπορούσε να μη συνοδεύσει την γκαρνταρόμπα της είτε πάνω στη σκηνή είτε στις καθημερινές της εμφανίσεις. Ρούχα και σχέδια που τραβούσαν τα βλέμματα πάνω τους.

Μαρία Κάλλας: Τα μυστικά της παγκόσμιας ντίβας

Η κορυφαία υψίφωνος του 20ου αιώνα ήταν μία ντίβα σε κάθε έκφανση της ζωής της. Ακόμα και όταν οι φωτογράφοι την απαθανάτιζαν στον δρόμο την ώρα που απολάμβανε τη βόλτα της, η απεικόνιση θα ήταν τέτοια μίας εξαιρετικά κομψής και classy γυναίκας. Θα φορούσε ένα παντελόνι και μία μπλούζα, απλά σχέδια, μονοχρωματικά, χωρίς φαινομενικά τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά θα τα συνόδευε με κοσμήματα και Chanel bags για δείξει τον επιβλητικό της αέρα.



Η έκθεση για τη Μαρία Κάλλας

Το 2017, μία έκθεση άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό αφιερωμένη εξαιρετικά στην Κάλλας. Η «Private Callas» είναι τοποθετημένη στη Via Durini στο Μιλάνο και περιλαμβάνει μερικές από τις πιο εμβληματικές εμφανίσεις της υψιφώνου σε αντίγραφα.

maria callas looks8

Συνέχισε παρακάτω για να δεις 10 αξέχαστες εμφανίσεις της Κάλλας καθώς και μερικές από τις φωτογραφίες της έκθεσης:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εμβληματικοί οίκοι μόδας, σχεδιαστές και celebrities αποχαιρετούν με συγκίνηση τον Virgil Abloh

Το blazer dress της Ζέτας Μακρυπούλια είναι πρόταση για τις γιορτινές σου εμφανίσεις

Tρεις τάσεις στις μπότες που θα συνεχίσουν να είναι επίκαιρες και το 2022