Red for the win: Το κόκκινο ήταν το χρώμα των φετινών Oscars

Ναταλία Κατσακιώρη
Red for the win: Το κόκκινο ήταν το χρώμα των φετινών Oscars
Photo: AP Images

Το χρώμα του πάθους ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της βραδιάς.

Υπήρξαν κάποια χρώματα που ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές των τάσεων κατά την διάρκεια της σεζόν που μας πέρασε. Ένα από αυτά ήταν και το κόκκινο. Το φλογερό χρώμα του πάθους και όλες οι διαφορετικές αποχρώσεις του, που εκτός από άκρως εντυπωσιακό στα μάτια μας, είναι και ένα χρώμα συνυφασμένο με την δύναμη, την θηλυκότητα και την επανάσταση. Όποια επανάσταση και αν είναι αυτή.

Σε μία φάση που οι κοινωνικές συνθήκες παγκοσμίως μεταλλάσσονται και παίρνουν νέα μορφή, η βιομηχανία του θεάματος έχει πρώτη θέσει τα θεμέλια της αλλαγής, με το κίνημα του Me too να έχει ξεκινήσει αρχικά από τον χώρο της υποκριτικής. Έτσι και οι γυναίκες αυτού του σκληρού κόσμου, που είναι γεμάτος απαιτήσεις και στερεότυπα, κάνουν την δήλωση τους με όποιο τρόπο νιώθουν ότι θέλουν να γίνει, ακόμη και μέσα από τις ενδυματολογικές τους επιλογές.

Πολλές, λοιπόν, ήταν οι κυρίες που επέλεξαν αυτή την φορά το κόκκινο χρώμα για την αποψινή τους εμφάνιση, χωρίς να φοβηθούν μην της καταπιεί το ίδιο το red carpet. Οι τολμηρές ήταν πολλές και η επιλογή τους τις δικαίωσε πανηγυρικά.

Το κατακόκκινο custom Valentino outfit της Ariana DeBose ήταν αυτό που μας κέντρισε το ενδιαφέρον και τράβηξε τα flas, αφού οι περισσότερες κυρίες διαλέγουν φόρεμα για την βραδιά και όχι κάποιο tailored look. Με μια wide leg παντελόνα, ένα bra top και μια extravagant κάπα με μεγάλα βολάν, η πρωταγωνίστρια του «West Side Story», έλαμψε με το couture σύνολο της.

AP22087003030756

Η Kirsten Dunst κινήθηκε σε ρομαντικούς τόνους με ένα Christian Lacroix που έφερε άρωμα old Hollywood στο κόκκινο χαλί, ενώ η φλογερή Rosie Perez προτίμησε ένα μάλλον κλασικό gown στην γνωστή γραμμή γοργόνας, με τις πληθωρικές καμπύλες της να απογειώνουν το sexiness. Πολύ ξεχωριστή υπήρξε και η επιλογή της Aunjanue Ellis, η οποία φόρεσε Versace. Η συγκεκριμένη δημιουργία απέδειξε για ακόμη μια φορά την δεξιοτεχνία του ατελιέ, με την Donatella Versace να κεντά στο αριστερό off shoulder μανίκι του gown την φράση «Jax's Baby», μία συγκινητική αφιέρωση στην μητέρα της, την πρώτη φορά που η ηθοποιός προτάθηκε για Oscar στην καριέρα της.


https://www.instagram.com/p/Cbn_hzAl8ah

Διαβάστε επίσης:

Η Chiara Ferragni αναπολεί τα Oscars- Οι glam εμφανίσεις με τον Fedez και η ευχή για το μέλλον

Oscars beauty: Από το 1990 ως και το 2021 είδαμε looks για τα οποία δεν έχουμε μιλήσει αρκετά