Florence Pugh: Μετά τα σεξιστικά σχόλια φόρεσε και πάλι διαφάνεια και εμείς τη χειροκροτούμε

Ναταλία Κατσακιώρη
Florence Pugh: Μετά τα σεξιστικά σχόλια φόρεσε και πάλι διαφάνεια και εμείς τη χειροκροτούμε

(Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Invision

Η γνωστή ηθοποιός απαντά στα όσα «άκουσε» με την τελευταία της εμφάνιση.

Ιούλιος 2022 και ο οίκος Valentino αρουσίαζει την νέα του υπέροχη Fall Haute Couture συλλογή και ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και η ηθοποιός Florence Pugh, που όπως πολύ καλά θα θυμάστε οι περισσότεροι εμφανίστηκε με μία δημιουργία του Maison στο έντονο, και πλέον signature, φούξια χρώμα. Ποιο ήταν το θέμα που προέκυψε; Η διαφάνεια που είχε το συγκεκριμένο gown, η οποία και αποκάλυπτε το στήθος της ηθοποιού. Και θα μου πεις, είναι αυτό τόσο τρομερό; Φαίνεται πως για τον κόσμο των social media, είναι.

Τα σεξιστικά σχόλια που δέχτηκε η Pugh κάτω από τη σχετική ανάρτηση της ήταν εκατοντάδες, με πολλούς να σχολιάζουν το «ανήθικο» του πράγματος και άλλους να στέκονται στο μικρό της στήθος και στο πόσο μη θηλυκό είναι, λες και πρέπει να είμαστε υπόλογοι για τα φυσικά χαρακτηριστικά του σώματος μας. Εκείνη υπερασπίστηκε άμεσα τον εαυτό της με την πιο badass απάντηση, που λατρέψαμε, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ακούστε, ήξερα όταν επέλεξα να φορέσω αυτή τη φανταστική Valentino δημιουργία, πως θα υπήρχαν μπόλικα σχόλια. Είτε αρνητικά είτε θετικά, όλοι ξέραμε τι κάναμε. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη που θα το φορούσα, δεν υπήρχε ούτε κύτταρο μέσα μου που να νιώθει άγχος. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, είναι η τέτοια ευκολία με την οποία οι άντρες μπορούν να καταστρέψουν το σώμα μιας γυναίκας, δημόσια, με περηφάνεια, για να το δουν όλοι. Δεν είναι η πρώτη φόρα και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία φορά, που μια γυναίκα θα ακούσει όλα αυτά που είναι "λάθος" με το σώμα της από ένα μάτσο αγνώστους. Αυτό που είναι αληθινά ανησυχητικό, είναι το πόσο χυδαίοι μπορούν να γίνουν κάποιοι οι άντρες».

https://www.instagram.com/p/Cf1ly-aILtc

Για να συνεχίσει: «Τόσοι πολλοί από εσάς θέλατε να με ενημερώσετε με μεγάλη επιθετικότητα για το πόσο απογοητευμένοι είστε από το "μικροσκοπικό μου στήθος", και για το πόση ντροπή θα έπρεπε να νιώθω που είμαι "πλάκα". Γιατί εσείς φοβάστε τόσο πολύ τα στήθη. Μικρά; Μεγάλα; Προς τα δεξιά; Προς τα αριστερά; Μόνο ένα; Ή ακόμα και κανένα; Τι. Ακριβώς. Είναι. Τόσο. Τρομακτικό... Αν το να είσαι ανοιχτά κακοποιητικός προς τις γυναίκες εν έτει 2022 είναι τόσο εύκολο για εσάς, τότε η απάντηση είναι, πως εσείς είστε αυτοί που δεν ξέρετε. Μεγαλώστε. Σεβαστείτε τους ανθρώπους. Σεβαστείτε τα κορμιά μας. Σεβαστείτε όλες τις γυναίκες. Σεβαστείτε τους ανθρώπους. Η ζωή θα μπορούσε να είναι πολύ πιο εύκολη έτσι, σας το υπόσχομαι».

Η Florence Pugh φόρεσε πάλι διαφάνεια, απαντώντας και πάλι στα «περί σώματος».

Όταν ήρθε η ώρα, λοιπόν, να επιλέξει και πάλι το red carpet look της για το Φεστιβάλ Βενετίας, όπου εμφανίστηκε για την παρουσίαση της ταινίας «Don't Worry Darling», όπου συμπρωταγωνιστεί με τον Harry Styles, η Florence Pugh έκανε τη σωστή κίνηση. Φόρεσε ένα ακόμη Haute Couture σύνολο του αγαπημένου της Valentino, με μαύρη, sparkly διαφάνεια, με μεγάλα, off shoulder μανίκια και εντυπωσιακή ουρά. Το μόνο που φορρούσε από μέσα ήταν ένα set εσώρουχα με corset. Οι μαύρες γόβες με τα φτερά αγκάλιαζαν τα πόδια της ιδανικά, δίνοντας την αίσθηση ενός outfit μιας μυθικής θεότητας. Κλασικά μαλλιά, κλασικό μακιγιάζ, κλασικά κοσμήματα συμπλήρωσαν το υπόλοιπο πλαίσιο.

florence_pugh_venice_valentino_couture-(5).jpg
APTOPIX Italy Venice Film Festival 2022 Don't Worry Darling Red Carpet

(Photo by Joel C Ryan/Invision/AP)

Invision

Εκτός, όμως, από το ίδιο το look, που από πλευράς μόδας ήταν πράγματι εξαιρετικό, η εμφάνιση της Florence Pugh ήταν κάτι πολύ παραπάνω. Ήταν μία δήλωση ελευθερίας, ο δικός της τρόπος να πει για ακόμη μία φορά, πώς θα φοράμε ότι θέλουμε! Είτε σας αρέσει το μικρό στήθος, είτε το μεγάλο, είτε θεωρείται τα πόδια μας sexy, είτε τα βρίσκεται αποκρουστικά, είτε πιστεύετε ότι είμαστε ηθικές, είτε ανήθικες. Οι διάφανες τουαλέτες μας θα περπατάνε το red carpet και εμείς θα απολαμβάνουμε την ομορφιά του σώματος μας κάθε μέρα. Go Florence!

https://www.instagram.com/p/CiIrTMgDNqD