Εύα Καϊλή VS Έλενα Ράπτη: Στιλιστική αναμέτρηση

Εύα Καϊλή VS Έλενα Ράπτη: Στιλιστική αναμέτρηση

Τι αποτέλεσμα θα βγάλει η κάλπη του Queen.gr;

Όλοι τις ξέρουμε και τις θαυμάζουμε στα έδρανα τις βουλής και στις επίσημες εμφανίσεις τους για την ενεργητικότητα και κυρίως την ομορφιά τους. Σήμερα η μάχη των εκλογών τις θέλει σε αντίπαλα στρατόπεδα. Εμείς δεν θα ψηφίσουμε πολιτικά, αλλά θα κρίνουμε τις δύο καλλονές της πολιτικής σκηνής της χώρας, στιλιστικά.

Πάμε πρώτα λίγα λόγια για την καθεμία:

a9_copy

Εύα Καϊλή , γεννήθηκε 26 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, έχει μια μικρότερη αδελφή την Μανταλένα, δικηγόρο του ΔΣΘ. Ο πατέρας τους Αλέξανδρος, Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του ΑΠΘ, γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και αποφοίτησε από το Ζωγράφειο Λύκειο, ενώ η μητέρα τους Μαρία Ιγνατιάδου με καταγωγή από την Μικρά Ασία, μεγάλωσε στην Ημαθία.

Είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο Διεθνολόγου από το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, το 2008. Και είναι υποψήφια Διδάκτωρ στην Διεθνή Πολιτική Οικονομία, επίσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Παρακολούθησε Βασικές Αρχές της Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Harvard το 2012. Οι περισσότεροι την έχουμε γνωρίσει από τη δημοσιογραφική της πορεία στις ειδήσεις του Mega Channel από το 2004 έως το 2007. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, έχοντας σπουδάσει επίσης, στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας. Υπήρξε από το 1992, μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ, Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ το 2001 και το 2002 ήταν η νεότερη Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

Είναι μέλος της "Παναγίας Σουμελά" και του διεθνούς κινήματος κατά της κακοποίησης παιδιών, "Love146". Στις εθνικές εκλογές του 2007 και του 2009 εξελέγη βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης. Παραμένει η νεότερη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ το 2004 ήταν η νεότερη υποψήφια των εκλογών. Κατά την κοινοβουλευτική της θητεία διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς. Μέλος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου και της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ και της επιτροπής για την Μεσογειακή Συνεργασία, ενώ εκπροσώπησε την Ελλάδα σε πολυάριθμες αποστολές και διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό.

a7_copy



Τα τελευταία χρόνια- και ενώ κανείς θα περίμενε πως λόγω της πολιτικής της πορείας θα υιοθετούσε ένα πιο συντηρητικό στυλ, έχει μεταλλαχθεί σε sexy-rock girl. Αποκολλήθηκε από τα ταγεράκια, τις σεμνές φούστες μέχρι το γόνατο και τα φαρδιά σακάκια και ντύνεται όχι μόνο πιο νεανικά αλλά και αρκετά εκκεντρικά. Προτιμά να συνδυάζει το κλασσικό με το μοντέρνο με μια έντονη έμφαση στο τελευταίο. Πάντως, όσοι την ξέρουν καλά λένε ότι τελευταία γενικότερα έχει αλλάξει lifestyle. Πάντα καλοντυμένη και περιποιημένη, με άψογο χτένισμα- εκδηλώνει την αγάπη της για το μαύρο χρώμα, τα παντελόνια συνδυασμένα με μοντέρνα σακάκια και εντυπωσιακά αξεσουάρ, ενώ τα παπούτσια της είναι πάντα άψογα συνδυασμένα με τα ρούχα της. Όσο για τη... σταθερή αξία στην γκαρνταρόμπα της, είναι οι τσάντες Louis Vuitton και Balenciaga. Επίσης από το καστανό και μελί χρώμα στα μαλλιά έχει φτάσει την απόχρωση της κόμης της στο απόλυτο πλατινέ-άλλος ένας λόγος που πολλοί (ναι πολλοί!) την μπερδεύουν με την «αντίπαλό» της Έλενα Ράπτη.

b6



Η Έλενα τώρα, γεννήθηκε στις 9 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το Αρσάκειο. Επιχείρησε να ασχοληθεί με το θέατρο, αλλά απέτυχε, καταλήγοντας στην ψυχολογία και την πληροφορική και προχωρώντας με μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Kingston University. Η Έλενα προτίμησε να μην ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις του πατέρα της (της Audio Visual Entertainment S.A.), και από τα 22 της εξελέγη δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Το 2004 εκλέγεται βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης.

Η Έλενα Ράπτη είναι γνωστή για τις κοινωνικές ευαισθησίες της, ως ιδρυτικό μέλος στην Κοινωνική Οργάνωση ''Αγάπη'' και στο Κέντρο Ενημέρωσης για τον Εθελοντισμό ''Ομάδα Μαζί σας''. Διετέλεσε Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Δημοτικού βρεφοκομείου Αγ. Στέφανος , Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος επί θεμάτων Δημοσίων και Διεθνών σχέσεων, Ενημέρωση και Τύπου. Ακόμη, διετέλεσε Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας του Ε' διαμερίσματος Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος 93ης Σχολικής Επιτροπής, μέλος του Δ.Σ του Ορφανοτροφείου ''Παπάφειο '' και εκπρόσωπος του Δ.Θ στην ομάδα Επικοινωνίας για την διεκδίκηση του ΕXPO 2008. Είναι αγαπητή στο κοινό αφού εξελέγη πρώτη σε σταυρούς γυναίκα, Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης το 1998 με τον συνδυασμό ''Θεσσαλονίκη-Αναγέννηση'', του δήμαρχου κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Επανεξελέγη πρώτη σε σταυρούς, μεταξύ όλων των υποψηφίων, Δημοτική Σύμβουλος, το 2002.

rapti



Η όμορφη ξανθιά πολιτικός μαγνητίζει τα βλέμματα σε κάθε της εμφάνιση με το κομψό ντύσιμό της και τους επιτυχημένους συνδυασμούς της. Προτιμά τα ελαφρώς πιο συντηρητικά ταγιέρ, που όμως είναι πάντοτε συνδυασμένα με μοντέρνα αξεσουάρ και κοσμήματα. Επίσης δεν φοβάται να εκδηλώσει την αδυναμία της στα posh lady chic φορέματα, τύπου Victoria Beckham. Στην καθημερινότητα της και όταν βγαίνει με τους φίλους ή το σύντροφο της υιοθετεί ένα πιο νεανικό και μοντέρνο ντύσιμο. Είτε τη δείτε όμως να βγαίνει με τη φόρμα της από το γυμναστήριο, είτε να επιστρέφει από μία δεξίωση, η Έλενα Ράπτη είναι εξίσου περιποιημένη και καλοντυμένη, για να μην μιλήσουμε για τις εμφανίσεις της με μαγιό! Προτιμά το λευκό, το εκρού, το μαύρο και το μπλε χρώμα και τα κοσμήματα της είναι πάντα απλά και διακριτικά.


Είναι πιο μίνιμαλ αλλά σαφώς πιο τολμηρή από την Εύα. Όσο για το hairstyle; Ξανθό, ολοένα και πιο σκανδιναβικό και όποιος αντέξει! Εσείς, ποια από τις δύο θα ψηφίσετε ως την πιο στιλάτη πολιτικό;