Florence Griffith Joyner: η πιο γρήγορη γυναίκα όλων των εποχών

Florence Griffith Joyner: η πιο γρήγορη γυναίκα όλων των εποχών

Το αξεπέραστο στυλ της πιο εκκεντρικής γαζέλας του στίβου.

Η Florence Delorez Griffith-Joyner δε θεωρείται άδικα η πιο γρήγορη αθλήτρια όλων των εποχών. Η γεννημένη στο Los Angeles Flo Jo όπως τη φώναζαν στα γήπεδα, δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Όχι μόνο κατέχει ακόμα τα παγκόσμια ρεκόρ σε 100m και 200m, αλλά αν κάποιος δεν προλάβαινε να τη δει λόγω υπερβολικής ταχύτητας, θα πρόσεχε σίγουρα το εξωφρενικό της στυλ. Η Griffith Joyner πήρε σπίτι ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 1984, αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή. Το 1988 στους Ολυμπιακούς της Σεούλ θα μονοπωλήσει κυριολεκτικά το ενδιαφέρον καθώς θα κερδίσει τρία χρυσά μετάλλια, ένα ασημένιο και μία θέση γραμμένη με χρυσά γράμματα στην Ιστορία των Ολυμπιακών και του στίβου.

Η σοκολατένια γαζέλα, δεν ήταν άλλη μία αθλήτρια σαν όλες τις άλλες. Εκτός από τις εντυπωσιακές τις επιδόσεις που ξεπερνούσαν ακόμα και τις αντρικές αντοχές, η ντίβα των γηπέδων φρόντιζε κάθε φορά με το εκκεντρικό της look να γυρίζουν τα βλέμματα και να την προσέχουν όλοι.

Φούξια γαμψά νύχια, άγρια χαίτη με μαλλιά πιασμένα με τους πιο ευφάνταστους τρόπους, ολόσωμες φόρμες με κουκούλα και κολάν με ένα πόδι, ήταν μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά της εργαλεία της ώρα που διαγωνιζόταν. «Εάν δε ντυθώ έτσι αισθάνομαι πως μοιάζω με αγόρι», συνήθιζε να λέει η Flo Jo και συνέχιζε να τρέχει πιο γρήγορα κι από τον άνεμο πασπαλισμένη με χρυσόσκονη, γκλίτερ και παγέτες.

Μπορεί το σκάνδαλο για χρήση αναβολικών και στεροειδών ουσιών να πήγε να αμαυρώσει για λίγο τη φήμη της, αλλά ο θάνατός της το 1998 σε ηλικία 38 από επιληψία επιβεβαίωσε αυτό που επέμενε να βροντοφωνάζει μέχρι τέλους, πως ήταν μία καθαρόαιμη αθλήτρια από αυτές που εμφανίζονται μία φορά στα εκατό χρόνια και τίποτα λιγότερο.

Η Flo Jo δεν είναι πια κοντά μας, τα ρεκόρ της όμως και οι επιρροές της στους αθλητές του στίβου θα παραμείνουν χαραγμένες στην ιστορία με τα πιο καλλιγραφικά γράμματα!

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: τα τατουάζ των διάσημων αθλητών

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: δείτε τις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι αθλητές στο twitter