New York Fashion Week: Τι δεν πήγε καλά με την συλλογή της Victoria Beckham;

New York Fashion Week: Τι δεν πήγε καλά με την συλλογή της Victoria Beckham;

Σαν η superstar σχεδιάστρια να έχασε την έμπνευσή της

Από την εποχή που η Victoria Beckham παρουσίασε την πρώτη της ready to wear συλλογή, πολύ νερό έχει χυθεί στο αυλάκι. Η διάσημη δημιουργός έχει καταφέρει να κερδίσει την αποδοχή του fashion κόσμου, να επεκτείνει εντυπωσιακά το label της και να γίνει από τις αγαπημένες σχεδιάστριες των απανταχού fashionistas αλλά και των stars φίλων της. Όπως είναι λογικό, η παρουσίαση της συλλογής της για την ερχόμενη Άνοιξη, σήμερα το πρωί, στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης, ήταν από τα πιο πολυαναμενόμενα shows του event. Και, τολμούμε να πούμε με βαριά καρδιά, ότι ο ενθουσιασμός μας μετριάστηκε, όταν είδαμε τις φωτογραφίες του show.

Αλλά, για να κάνουμε σαφή την άποψή μας, ας μεταφερθούμε, πάλι, στην εποχή που η Beckham ξεκινούσε το label της. Τότε, στα catwalks της, η Beckham παρουσίαζε θηλυκά, body conscious φορέματα, σε πολλά και διαφορετικά χρώματα τα οποία, ναι μεν, βλέπαμε φορεμένα από γυναίκες διαφορετικών σωματότυπων και, πάντα, έδειχναν να έχουν την άψογη εφαρμογή και τις σωστές ραφές, θύμιζαν, όμως, έντονα τις δημιουργίες του Roland Mouret. Κάτι τέτοιο εντοπίσαμε και στο σημερινό show.

Αδιαμφισβήτητα, τα ρούχα που είδαμε στο catwalk ήταν άρτιας αισθητικής και, σίγουρα, ήταν απολύτως φορέσιμα, για κάθε γυναίκα (τουλάχιστον, για κάθε γυναίκα με ύψος πάνω από 1,68). Όμως, μας έφεραν αμέσως στο μυαλό, τις διαχρονικές δημιουργίες της Phoebe Philo για τον οίκο Celine. Μίνι φορέματα σε στυλ σαφάρι, φούστες σε γραμμή σωλήνα, ευκολοφόρετα jackets, αμάνικα πανωφόρια και λοιπά κομμάτια, σε μία basic χρωματική πλατφόρμα, με ελάχιστα floral prints και έντονα χρωματικά στοιχεία, μας άρεσαν πολύ, αλλά δεν υπήρξαν κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.

Φυσικά, λόγω του διαχρονικού χαρακτήρα, και της άψογης ποιότητάς της, η συλλογή έχει τεράστιες πιθανότητες να σκίσει εμπορικά, όπως και οι προηγούμενες. Όμως, για κάποιο λόγο, δεν μας έπεισε για την ιδιαίτερη ταυτότητα αλλά και τις δυνατότητες της Beckham σαν σχεδιάστριας. Όπως και να έχει, οφείλουμε να πούμε ότι, η συγκεκριμένη συλλογή, είχε μία σημαντική ιδιαιτερότητα: ήταν το πρώτο για το οποίο η διάσημη Βρετανίδα σχεδίασε τα παπούτσια, τα οποία μέχρι στιγμής αναλάμβανε ο Manolo Blahnik. Κάτι μας λέει ότι, οι ψηλές, βελούδινες πλατφόρμες και τα λευκά, μυτερά cowgirl flats θα γίνουν ανάρπαστα.