Jean Paul Gaultier: To enfant terrible της μόδας αποσύρεται μετά από 38 χρόνια καριέρας

Jean Paul Gaultier: To enfant terrible της μόδας αποσύρεται μετά από 38 χρόνια καριέρας

Για ποιο λόγο αποφάσισε να «συνταξιοδοτηθεί» ο ταλαντούχος σχεδιαστής;

Την απόφασή του να σταματήσει την παραγωγή των γυναικείων και της αντρικών ready- to wear σειρών του ανακοίνωσε ο Jean Paul Gaultier. Ο μεγάλος Γάλλος μόδιστρος απέδωσε αυτή του την απόφαση στους «εμπορικούς περιορισμούς» καθώς και στους «φρενήρεις ρυθμούς της μόδας», όπως ανακοίνωσε. Ο σχεδιαστής, αλλά και ο ισπανικός όμιλος Puig (που αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο του οίκου του) θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν τις haute couture συλλογές, καθώς και να παράγουν τις σειρές αρωμάτων και αξεσουάρ με την υπογραφή Gaultier.

«Εξετάσαμε τις δυνατότητες που είχαμε, με δεδομένη την φάση στην οποία βρίσκεται η εταιρεία και καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα. Εδώ και λίγο καιρό βρίσκω την πραγματική ευχαρίστηση όταν σχεδιάζω την haute couture σειρά, η οποία μου επιτρέπει να εκφράζω την δημιουργικότητά μου, αλλά και την αγάπη μου στην έρευνα και τους πειραματισμούς. Ταυτόχρονα, ο κόσμος των ready- to- wear έχει εξελιχθεί απίστευτα. Οι εμπορικοί περιορισμοί καθώς και οι φρενήρεις ρυθμοί των συλλογών δεν μου αφήνουν την ελευθερία, ούτε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να βρίσκω νέες ιδέες και να εξελίσσομαι», ανακοίνωσε ο σχεδιαστής.

«Μετά από περισσότερα από 38 χρόνια στην παραγωγή αντρικών και γυναικείων ready-to-wear, φαίνεται ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να σταματήσουμε κάποιες από τις δραστηριότητές μας, και να επικεντρωθούμε στην εξέλιξη της υψηλής ραπτικής, των αρωμάτων αλλά και συγκεκριμένων συνεργασιών στις οποίες δε είχαμε χρόνο να εμβαθύνουμε. Είναι μία νέα αρχή, και θα έχω, ξανά, την δυνατότητα να εκφράσω την δημιουργικότητά μου ολοκληρωμένα και χωρίς εμπόδια», συνέχισε.


Ο Jean Paul Gaultier θα δείξει, την τελευταία του prêt- a- porter συλλογή στις 27 Σεπτεμβρίου στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού.