Το τελευταίο ready-to-wear show του Jean Paul Gaultier

Το τελευταίο ready-to-wear show του Jean Paul Gaultier

Ο διάσημος σχεδιαστής αποχαιρέτησε τον κόσμο του ready-to-wear με μια συλλογή αφιερωμένη στους φίλους του από το χώρο της μόδας.

Ένα ασυνήθιστο "κύκνειο άσμα" ήταν αυτό του Jean Paul Gaultier, με τη συλλογή που παρουσίασε στο Παρίσι για την Άνοιξη του 2015. "Για κάποιο καιρό έβρισκα αληθινή ολοκλήρωση στο να δουλεύω στην υψηλή ραπτική και μου επιτρέπει να εκφράζω τη δημιουργικότητά μου και την αίσθησή μου για αναζήτηση και πειραματισμό. Την ίδια στιγμή, ο κόσμος του ready-to-wear έχει εξελιχθεί σημαντικά. Οι εμπορικοί περιορισμοί, παράλληλα με τους φρενήρεις ρυθμούς των συλλογών δεν αφήνουν καμία ελευθερία, ούτε τον απαραίτητο χρόνο για να βρεις νέες ιδέες και να καινοτομήσεις", δήλωσε στο WWD στις 16 Σεπτεμβρίου.

Η τελευταία του συλλογή, πριν ασχοληθεί αποκλειστικά με την υψηλή ραπτική, ήταν κάθε άλλο παρά συμβατική. Ο showman, Gaultier, διοργάνωσε ένα εντυπωσιακό show, ως φόρο τιμής στους fashion editors που έχουν υπερασπιστεί τη δουλειά του: Την Grace Coddington της US Vogue, την Emmanuelle Alt της Vogue Paris, την Franca Sozzani της ιταλικής Vogue, την πρώην αρχισυντάκτρια της γαλλικής Vogue, Carine Roitfeld και την επιφανή δημοσιογράφο μόδας Suzy Menkes.

Διαβάστε ακόμα:

Δερμάτινο παντελόνι: Το hot item της σεζόν και πώς να το φορέσεις!

Emily Ratajkowski: Tο νέο σέξι πρόσωπο της Yamamay

Τα ψηλότερα τακούνια στην ιστορία της μόδας