Ο διασυρμός δεν έχει τέλος για τον John Galliano

Ο διασυρμός δεν έχει τέλος για τον John Galliano

Το αποτέλεσμα της δικαστικής του διαμάχης με τον οίκο Dior αμαυρώνει τα 17 χρόνια που πέρασε εκεί, δηλώνει ο σχεδιαστής.

Τα βάσανα φαίνεται να μην έχουν τελειωμό για το γνωστό σχεδιαστή, John Galliano, ακόμη κι αν ο ίδιος έχει αλλάξει σελίδα στη ζωή του. Ο ταλαντούχος δημιουργός, που τώρα εργάζεται ως δημιουργικός διευθυντής του οίκου Maison Martin Margiela, όχι μόνο δεν κέρδισε τη δικαστική διαμάχη του με τον οίκο Dior (όπου ζητούσε αποζημίωση μεταξύ 2,4 εκατομμυρίων και 13 εκατομμυρίων ευρώ για την άδικη απομάκρυνσή του από τον οίκο, λόγω ενός μεθυσμένου περιστατικού με αντισημητικά σχόλια του ίδιου σε ένα καφέ στο Παρίσι το 2011), αλλά το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο ίδιος πρέπει να πληρώσει το συμβολικό ποσό του ενός ευρώ στην εταιρεία Dior SA και στην εταιρεία John Galliano SA.

"Οι δύο εταιρείες ήταν πλήρως ενήμερες για την κατάστασή μου. Έπαιρνα Valium για να τα βγάζω πέρα με τα fittings. Δεν μπορώ να αφήσω τα 17 χρόνια που ξόδεψα και απόλαυσα στον Dior να αμαυρώνονται έτσι. Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, ως καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, δεν συνειδητοποίησα ότι η επιτυχία του, ο πολλαπλασιασμός των κερδών επί τέσσερα, είχαν ένα καταστροφικό και υπερβολικό κόστος: την σωματική και ψυχική μου υγεία. Πάντα περισσότερη δουλειά, πάντα περισσότερες υποχρεώσεις, πάντα περισσότερη πίεση, ένας επικίνδυνος και παθολογικός ανεμοστρόβιλος, χωρίς έλεγχο", δήλωσε ο σχεδιαστής στο WWD.

Η δικηγόρος του σχεδιαστή δήλωσε στο AFP ότι απογοητεύτηκε πολύ από την απόφαση, ενώ υποστήριξε ότι θα προτείνει στον πελάτη της να κάνει έφεση. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν ο Galliano θα αποφασίσει να κάνει την έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου ή όχι.

Διαβάστε ακόμα

Το λαμπερό fashion party για το λανσάρισμα της συλλογής Alexander Wang x H&M

Πού μπορείς να βρεις Louboutin, Chanel, Diesel και πολλά ακόμη επώνυμα brands με έκπτωση;