Ο οίκος Laskaris μας ταξιδεύει στον κόσμο του El Greco - δείτε το show σε livestreaming!

Ο οίκος Laskaris μας ταξιδεύει στον κόσμο του El Greco - δείτε το show σε livestreaming!

Με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατο του Κρητικού ζωγράφου, ο δημιουργός θα παρουσιάσει μια Haute Couture συλλογή στην Τεχνόπολη- και εμεις θα είμαστε εκεί για να την μεταδώσουμε!

Μια διαφορετική επίδειξη μόδας, με αφορμή το Παγκόσμιο επετειακό έτος 2014 προς τιμήν του κορυφαίου έλληνα καλλιτέχνη, El Greco (Δομήνικου Θεοτοκόπουλου), θα παρουσιάσει απόψε το βράδυ στις 20:00 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα «Νέοι Φούρνοι» - Δ7), ο καταξιωμένος οίκος μόδας Laskaris.

Η παρουσίαση των δημιουργιών υψηλής ραπτικής στην επίδειξη "Ταξίδι στον Κόσμο του El Greco", που ο Laskaris προετοίμαζε εδώ και έξι μήνες, θα χαρακτηρίζεται από τη θεατρικότητα της ζωγραφικής του El Greco και θα διηγείται παραστατικά τη διαδρομή του Κρητικού καλλιτέχνη από την Κρήτη ως την Ισπανία. Παράλληλα, η διακόσμηση της αίθουσας, ο φωτισμός, η κινησιολογία και η μουσική επένδυση θα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας αυθεντικής ατμόσφαιρας. Ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε από τα χρώματα, τα σχήματα και τις ενδυματολογικές λεπτομέρειες στους πίνακες του El Greco, ενώ προσπάθησε τα υφάσματα και τα υλικά των ρούχων του να είναι εναρμονισμένα με το ύφος του Έλληνα ζωγράφου.

Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Εμμανουήλ Κουτσουρέλη, η σκηνογραφία της Μαρίας Καλαμαρά, οι φωτισμοί του Χρήστου Τσιώγκα και η μουσική των Figure of Sound. Η χειροποίητη τιάρα - αντίγραφο από το έργο «Η Στέψη της Παναγίας» - είναι του σχεδιαστή εκκλησιαστικών ειδών και κοσμημάτων, Γρηγόρη Κατσακιώρη, ενώ ιδιαίτερη συμμετοχή θα είναι ο βαρύτονος της Λυρικής Σκηνής Νικόλαος Καραγκιαούρης και η νεαρά ηθοποιός Νόνικα Τσαπέλα, εγγονή της Νόνικας Γαληνέα.

Εμείς θα είμαστε στην front row και σε περιμένουμε στην συντροφιά μας: ραντεβού εδώ, στις 20:00 το βράδυ, για να δεις σε livestreaming το εντυπωσιακό show που έχει ετοιμάσει ο Laskaris- stay tuned!

{youtube}CVxly9Khzzw{/youtube}