#2014: Τα σημαντικότερα fashion γεγονότα που μας απασχόλησαν τη φετινή χρονιά

#2014: Τα σημαντικότερα fashion γεγονότα που μας απασχόλησαν τη φετινή χρονιά

Ένα rewind στις στιγμές που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των fashionistas.

Ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά φέτος για το λαμπερό κόσμο της μόδας, με πολλά γεγονότα που σημάδεψαν, είτε με καλό, είτε με άσχημο τρόπο το 2014. Ανάμεσα σε όλα όσα συνέβησαν, ξεχωρίσαμε τις πέντε πιο σημαντικές στιγμές για τη φετινή χρονιά:

1. Oscar de la Renta - Η μόδα χάνει ένα θρύλο

de la renta

Ο θάνατος του γνωστού σχεδιαστή σόκαρε όλο τον πλανήτη, τον Οκτώβριο. Ο de la Renta υπέκυψε στον καρκίνο, χάνοντας τη μάχη του που ξεκίνησε το 2006. Ο κόσμος της μόδας θα τον θυμάται για τις elegant δημιουργίες του που έντυσαν τις σημαντικότερες διάσημες γυναίκες και φυσικά, για τον ευγενικό του χαρακτήρα.

2. Το ντεμπούτο του Nicolas Ghesquière στον οίκο Louis Vuitton

lv-bag-main 2843013a

Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα fashion shows πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο, το πρώτο του Nicolas Ghesquière για το γνωστό οίκο μόδας, Louis Vuitton. Ο σχεδιαστής διαδέχθηκε το Marc Jacobs και δημιούργησε τη συλλογή για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014, η οποία ήταν μια τεράστια επιτυχία για τον ίδιο, αλλά και για το brand.

3. From 0 to supermodel: Η εκτόξευση της Kendall Jenner στην κορυφή

10853080 1519022345035668 1227334825 n

Το 2014 ήταν αναμφισβήτητα η χρονιά της. Γιατί; Η 19χρονη Jenner έκανε το ντεμπούτο της στο modelling το Φεβρουάριο, στο show του Marc Jacobs και έκτοτε έχει περπατήσει για τον οίκο Chanel, έγινε το πρόσωπο της Estée Lauder και του Givenchy και κολλητή με την Cara Delevingne. Χρειάζεται να πούμε περισσότερα;

4. Wedding Season

γαμοι

Έγιναν πολλοί γάμοι φέτος, όμως εμείς ξεχωρίσαμε δύο: Αυτόν της Kim Kardashian με τον Kanye West και αυτόν της Olivia Palermo με τον Johannes Huebl. Οι Kim και Kanye παντρεύτηκαν, πραγματοποιώντας ένα πολυτελέστατο γάμο στην Ιταλία, στον οποίο η νύφη φόρεσε αποκλειστικά Givenchy. Olivia και Johannes παντρεύτηκαν σε κλειστό κύκλο, στο Bedford της Νέας Υόρκης, ενώ το style icon επέλεξε ένα πολύ διαφορετικό νυφικό σύνολο για την πιο ξεχωριστή της μέρα. Μια παραμυθένια φούστα, συνδυάστηκε με μια κασμιρένια κρεμ μπλούζα, και τα δύο της σχεδιάστριας Carolina Herrera, με το σύντροφό της να επιλέγει επίσης λευκό κοστούμι.

5. Η επιστροφή του "κακού παιδιού", John Galliano

spl813356 001 1

Τριάμισι χρόνια μετά το ατυχές γεγονός που τον έθεσε εκτός μόδας, ο Galliano έκανε ένα πολύ δυναμικό comeback ως καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Maison Martin Margiela. "Ο John Galliano είναι ένας από τα σημαντικότερα, αναμφισβήτητα ταλέντα όλων των εποχών - ένας μοναδικός και ξεχωριστός couturier για έναν οίκο που πάντα προκαλούσε και καινοτομούσε στο χώρο της μόδας", δήλωσε ο ιδιοκτήτης του brand, Renzo Russo, για την πρόσληψη του σχεδιαστή τον Οκτώβριο, ενώ το πρώτο του show θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, τον Ιανουάριο του 2015.

Διαβάστε ακόμα

#2014: 10+1 φορές που ζηλέψαμε το στυλ της Kim Kardashian

Αδελφές Olsen: 13+1 φορές που έχουν παραβεί τους κανόνες της μόδας (και ήταν υπέροχες)

http://fashiondiaries247.blogspot.gr/