Κεφάλαιο Νευρική Ανορεξία: Ήρθε το τέλος για τα πολύ αδύνατα μοντέλα;

Κεφάλαιο Νευρική Ανορεξία: Ήρθε το τέλος για τα πολύ αδύνατα μοντέλα;

Η Γαλλία αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της διαταραχής στο χώρο της μόδας

Το θέμα της νευρικής ανορεξίας αποτελεί, δυστυχώς, εδώ και πολλά χρόνια πολύ συχνό φαινόμενο στο χώρο της μόδας, λόγω του ότι τα περισσότερα μοντέλα που περπατούν στις πασαρέλες, επιλέγονται με βασικό κριτήριο το χαμηλό τους βάρος. Από το 2013, ορισμένες χώρες, όπως το Ισραήλ, η Ιταλία και η Ισπανία, αποφάσισαν να δράσουν, ψηφίζοντας σχετικούς νόμους που απαγορεύουν τη φωτογράφιση μοντέλων με βάρος χαμηλότερο του φυσιολογικού, έτσι ώστε να αποφευχθεί η προβολή λανθασμένων προτύπων.

Τι συμβαίνει στη Μέκκα της μόδας, τη Γαλλία;

Μέχρι πρότινος, το θέμα της νευρικής ανορεξίας δεν είχε συζητηθεί περαιτέρω, όμως η γαλλική κυβέρνηση φαίνεται τώρα αποφασισμένη να αλλάξει τα δεδομένα, κηρύσσοντας πόλεμο στη διατροφική διαταραχή. Πρόσφατα κατατέθηκε στο κοινοβούλιο της χώρας ένα νομοσχέδιο για την υγεία, με τροπολογίες που αφορούν το βάρος των μοντέλων και την προβολή υγειών προτύπων. Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω τροπολογίες θα απαγορεύουν σε πρακτορεία μοντέλων και οίκους μόδας τη συνεργασία με μοντέλα των οποίων το βάρος είναι κάτω από τα όρια του φυσιολογικού, με πρόστιμα ύψους έως και 75.000€ ή ακόμη και ποινές φυλάκισης, για όποιον δεν τηρεί τους κανονισμούς.

"Θέλουμε να καταπολεμήσουμε την ιδέα πως ένα πρακτορείο θα μπορούσε να προτρέψει ένα μοντέλο να σταματήσει το φαγητό. Για παράδειγμα, το να τρώει βαμβάκι για να χάσει την όρεξή του, για να χάνει πάντα περισσότερο βάρος", δήλωσε ο Dr. Olivier Veran, ο γιατρός και πολιτικός που κατέθεσε το νομοσχέδιο.

Ελπίζουμε το μέτρο να τεθεί σε ισχύ και το Παρίσι να παίξει καταλυτικό ρόλο στη μάχη κατά της νευρικής ανορεξίας, βάζοντας ένα τέλος στα ανθυγιεινά και μη ρεαλιστικά πρότυπα για το γυνακείο και ανδρικό σώμα, που προωθούνται εδώ και χρόνια από τη βιομηχανία της μόδας.

Διαβάστε ακόμα

Το λευκό νυφικό φόρεμα που άλλαξε για πάντα την ιστορία των γάμων

Στυλ σε κάθε ηλικία: Τα 5 κομμάτια-κλειδιά που θα φορέσεις όλη σου τη ζωή

fashiondiaries.blogspot.com