Karl Lagerfeld: 60 χρόνια καριέρας στη μόδα, σε μια μοναδική έκθεση

Karl Lagerfeld: 60 χρόνια καριέρας στη μόδα, σε μια μοναδική έκθεση

Η σημαντικότερη έκθεση που έγινε ποτέ για το γνωστό σχεδιαστή

Ο Karl Lagerfeld δεν είναι απλώς ένας fashion designer. Με περίπου 30 χρόνια καριέρας στον οίκο Chanel, 50 στον οίκο Fendi, και έχοντας στο βιογραφικό του συνεργασίες με ονόματα όπως Balmain, Chloé και Patou, πολλοί θα έλεγαν ότι είναι ίσως ένας από τους σημαντικότερους σχεδιαστές της εποχής μας.

Έτσι, η έκθεση "Modemethode", στο μουσείο Bundeskunthalle της Βόννης, γίνεται η πρώτη έκθεση που δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τον κόσμο της μόδας, ενός τόσο ξεχωριστού ταλέντου. Μια επιλογή των πιο εμβληματικών δημιουργιών του Lagerfeld από τα χρόνια του στους οίκους Fendi, Chloé, Karl Lagerfeld και φυσικά, Chanel, είναι το βασικό κομμάτι της έκθεσης, που περιλαμβάνει επίσης μια αφιέρωση του διάσημου φωτογράφου, Helmut Newton, στο σχεδιαστή, αλλά και ένα ανοιχτό κουτί με χρώματα, πηγή έμπνευσης του Karl για τα σχέδιά του.

01-karl-lagerfeld-retrospective cb31b

Ακόμη, εκτός από τις συλλογές που έχει παρουσιάσει κατά καιρούς ο ίδιος, δίνεται στους επισκέπτες και η ευκαιρία να δουν τις ιδέες που δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη ο σχεδιαστής, αλλά και λευκά sketchbooks, που περιμένουν να γεμίσουν με την έμπνευσή του. Στην παραπάνω gallery, οι πρώτες φωτογραφίες από την έκθεση "Karl Lagerfeld: Modemethode" μας αφήνουν να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στο μαγικό κόσμο του Kaiser και αποδεικνύουν ότι είναι ένα θέαμα που κανείς λάτρης της μόδας δεν πρέπει να χάσει.

Η έκθεση ξεκινά στις 28 Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 13 Σεπτεμβρίου 2015.

Διαβάστε ακόμα

Δε θα πιστέψετε ποια είναι τα νέα πρόσωπα-έκπληξη του οίκου Valentino!

Συγχαρητήρια, Mary Katrantzou! Ακόμη μια μεγάλη διάκριση για την Ελληνίδα σχεδιάστρια

fashiondiaries247.blogspot.com