Η Jane Birkin ζήτησε από τον οίκο Hermès να μη χρησιμοποιεί πια το όνομά της

Η Jane Birkin ζήτησε από τον οίκο Hermès να μη χρησιμοποιεί πια το όνομά της

"Τίτλοι τέλους" για τη θρυλική Birkin bag

Οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν πως η τσάντα Birkin του οίκου Hermès δεν είναι απλώς μια τσάντα – είναι ένα σύμβολο. Η iconic δημιουργία του γαλλικού οίκου, η οποία κατασκευάζεται από δέρμα κροκοδείλου, έχει αρχική τιμή τα 15.000 δολάρια και για να την αποκτήσεις, πρέπει, σε πολλές περιπτώσεις να μπεις σε λίστα αναμονής(!).

jane-birkin f8761


Η τσάντα πήρε το όνομά της από τη θρυλική ηθοποιό Jane Birkin, μια τσάντα που εδώ και πολλά χρόνια είναι γνωστή ως «Birkin Bag» παγκοσμίως. Πρόσφατα, όμως, η σταρ, αφού διάβασε μια μελέτη της PETA, σχετικά με τις σκληρές πρακτικές που χρησιμοποιούνται για τη θανάτωση των ζώων, πήρε μια πολύ σημαντική απόφαση.


«Αφού έπεσαν στην αντίληψή μου οι βάναυσες πρακτικές που υπομένουν οι κροκόδειλοι κατά τη σφαγή τους για την παραγωγή των τσαντών Hermès που φέρουν το όνομά μου, ζήτησα από το Hermès Group να τις ονομάσει διαφορετικά, ωσότου να θεσμοποιηθούν καλύτερες πρακτικές για την παραγωγή αυτής της τσάντας, πρακτικές που να ανταποκρίνονται στις διεθνείς νόρμες», δήλωσε η Birkin.


Μπράβο της! Ελπίζουμε κι άλλες σταρ να ακολουθήσουν το δικό της παράδειγμα.

Διαβάστε ακόμα

Γιατί η Kate Moss έβαλε στη "μαύρη λίστα" της την Cara Delevingne;

Ο Calvin Harris ποζάρει μόνο με το εσώρουχό του για τη νέα καμπάνια του Αrmani (OMG)

fashiondiaries247.blogspot.com