Ο Karl Lagerfeld αποφάσισε να σατιρίσει την ελληνική κρίση με ένα σκίτσο

Ο Karl Lagerfeld αποφάσισε να σατιρίσει την ελληνική κρίση με ένα σκίτσο

Το οποίο έχει πρωταγωνίστριες τις Angela Merkel και Christine Lagarde

Ο Karl Lagerfeld δεν είχε εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική κρίση μέχρι πρόσφατα, όμως το σκίτσο που εμφανίστηκε στο περιοδικό Frankfurter Allgemeine δείχνει ακριβώς το αντίθετο.

karl-greece ccaa8

Η Καγκελάριος Angela Merkel και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) αδειάζουν τους... κουμπαράδες τους μέσα σ' ένα βαρέλι, το οποίο γράφει πάνω "ΕΛΛΑΔΑ". Το σκίτσο έχει ως λεζάντα του, "Το βαρέλι των Δαναΐδων: μια ελληνική εφεύρεση...!" και παραπέμπει στον αντίστοιχο ελληνικό μύθο. Η ιστορία έχει ως εξής: Οι κόρες του Δαναού καταδικάστηκαν να χύνουν νερό για όλη την αιωνιότητα μέσα σ' ένα βαρέλι, το οποίο είχε μια τρύπα στο κάτω μέρος, ως τιμωρία τους, επειδή δολοφόνησαν τους συζύγους τους. Ο μύθος αντιπροσωπεύει τη ματαιότητα μιας εργασίας που δεν μπορεί ποτέ να ολοκληρωθεί.

Το σχέδιο, σύμφωνα με τον Guardian, ενδέχεται να είναι μια -αρκετά καυστική, θα σχολιάσουμε εμείς- απάντηση του Kaiser στην είδηση πως η Ελλάδα πήρε έγκριση για τρίτο πακέτο βοήθειας, ύψους 86 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε ακόμα

1 φόρεμα - 3 εξώφυλλα! Το μπέρδεμα που προέκυψε με τα τεύχη Σεπτεμβρίου μεγάλων περιοδικών

Σεπτέμβριος στον Κήπο του Μεγάρου: Η λίστα με τις συναυλίες που πρέπει οπωσδήποτε να πας