Ο οίκος Burberry αποχαιρέτισε τον David Bowie πάνω στην πασαρέλα με συγκινητικό τρόπο

Ο οίκος Burberry αποχαιρέτισε τον David Bowie πάνω στην πασαρέλα με συγκινητικό τρόπο

Το βρετανικό brand αποτίει φόρο τιμής στο θρυλικό καλλιτέχνη

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες, Δευτέρα, ο διάσημος καλλιτέχνης David Bowie. Ο Christopher Bailey, δημιουργικός διευθυντής του οίκου Burberry ανέφερε πως μόλις την περασμένη εβδομάδα κοιτούσε μια φωτογραφία του ροκ σταρ, από τη δεκαετία του '60, όπου εκείνος φορούσε μια καπαρντίνα του βρετανικού brand.

Διάβασε επίσης: O David Bowie πέθανε σε ηλικία 69 ετών

Σήμερα, λοιπόν, στο ανδρικό show για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016, ο Bailey αποφάσισε να δείξει με το δικό του τρόπο, πόσο σημαντικός ήταν ο Bowie και πόσο μεγάλη επιρροή άσκησε και στο χώρο της μόδας. Μερικά από τα μοντέλα περπάτησαν στο catwalk έχοντας glitter στο πρόσωπο, γιορτάζοντας έτσι τη glam rock κληρονομιά του καλλιτέχνη, ενώ στην επίδειξη έπαιξαν και τα τραγούδια "Changes" και "Oh! You Pretty Things".

Δεν ήταν μόνο ο Bailey όμως, μεγάλος θαυμαστής του David Bowie. Το μοντέλο Hayett McCarthy αποφάσισε, με δική της πρωτοβουλία, να γράψει "BOWIE" στις παλάμες των χεριών της και την ώρα που περπατούσε στο catwalk, άνοιξε τα χέρια της κι έδειξε έτσι το θαυμασμό της προς τον άνδρα που άφησε το δικό του στίγμα στη βιομηχανία της μόδας.

image 1 2cf2e