Θέλεις να μπεις στο ατελιέ του Yves Saint Laurent; Τώρα μπορείς!

Θέλεις να μπεις στο ατελιέ του Yves Saint Laurent; Τώρα μπορείς!

Μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό

Νέα έκθεση για τον Yves Saint Laurent θα δώσει για πρώτη φορά μια πολύ σημαντική ευκαιρία στους θαυμαστές του οίκου. Ο οργανισμός Pierre Bergé-Yves Saint Laurent θα ανοίξει για το κοινό τον προσωπικό σχεδιαστικό χώρο του σχεδιαστή, ο οποίος θα είναι μέρος έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι.

Τις ίδιες ημέρες που θα ανοίξει η έκθεση του Παρισιού για το κοινό, ο οργανισμός θα πραγματοποιήσει παράλληλα μια έκθεση στο Μαρόκο, μια πόλη που αποτέλεσε μεγάλη πηγή έμπνευσης για τη δουλειά του σχεδιαστή. "Όταν ο Yves Saint Laurent ανακάλυψε το Μαρόκο, το 1966, συγκινήθηκε τόσο πολύ από το μέρος, που αποφάσισε να αγοράσει ένα σπίτι, έτσι ώστε να πηγαίνει τακτικά εκεί. Δείχνει εντελώς φυσικό, πενήντα χρόνια μετά, να χτίσουμε ένα μουσείο αφιερωμένο στο έργο του, το οποίο ήταν εμπνευσμένο τόσο πολύ από αυτή τη χώρα. Όσο για το Παρίσι, ποιος χρειάζεται διευκρινίσεις για το γεγονός πως ο Yves Saint Laurent έχτισε την καριέρα του εκεί;", δήλωσε στη Vogue ο Pierre Bergé.

Περισσότερα από 5.000 ρούχα haute couture και 15.000 αξεσουάρ θα βρίσκονατι στην έκθεση του Παρισιού, η οποία θα ανανεώνεται συνεχώς, έτσι ώστε το κοινό να εκτιμήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το έργο του σχεδιαστή, τα 40 χρόνια που βρέθηκε στο τιμόνι του οίκου του.