Θηλυκή δύναμη και φολκλόρ ρομαντισμός οι κύριες τάσεις στη συλλογή H&M Studio AW16

Θηλυκή δύναμη και φολκλόρ ρομαντισμός οι κύριες τάσεις στη συλλογή H&M Studio AW16

Τα trends που εντοπίσαμε στη νέα συλλογή H&M Studio!

Η H&M Studio για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016 είναι μια κομψή συλλογή ξεχωριστών κομματιών με πλούσιες λεπτομέρειες, από την ακρίβεια των γραμμών μέχρι τα κυρίαρχα κεντήματα. Οι έντονα τονισμένοι ώμοι και η στενή μέση, σε σχήμα κλεψύδρας, δημιουργούν αντίθεση με τις σουηδικές φολκλόρ επιρροές, τόσο στη σιλουέτα όσο και στα διακοσμητικά στοιχεία. Παράλληλα, τα μακρυμάνικα ντραπέ φορέματα δίνουν μια αίσθηση glamour και απαλότητας.

"Αυτή η συλλογή H&M Studio αποπνέει μια νέα θηλυκότητα. Έχει να κάνει με τη γυναικεία δύναμη και ισχύ, με μια φρέσκια εκδοχή του φολκλόρ και του ρομαντισμού. Είναι πολύ εξευγενισμένη και ταυτόχρονα πολύ αυθεντική", λέει η Ann-Sofie Johansson, δημιουργική σύμβουλος της H&M.

ΤΑΣΕΙΣ
- Τα δυναμικά πατρόν δημιουργούν μια σιλουέτα σε σχήμα κλεψύδρας με έντονα τονισμένους ώμους και στενή μέση, τόσο στα παλτό όσο και στα σακάκια.
- Το σουηδικό φολκλόρ αποτελεί πηγή έμπνευσης για σιλουέτες, εμπριμέ μοτίβα και διακοσμητικά στοιχεία, όπως οι φολκλόρ μπλούζες ή ένα μακρύ αραχνοΰφαντο φόρεμα με το σουηδικό λύγκα.
- Τα παλτό παίζουν με το σχήμα, από τα φαρδιά και άνετα στυλ που τυλίγουν το σώμα, μέχρι τα μάλλινα παλτό με σταυρωτό κούμπωμα και στρογγυλεμένα, κοντά μανίκια.

Runway11 low 6ea8b

- Τα κολλαριστά λευκά πουκάμισα αποτελούν ένα βασικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας, πόσο μάλλον όταν έχουν εκκεντρικά μανίκια, ενώ η δαντέλα προσθέτει θηλυκότητα με κομμάτια τύπου κομπινεζόν που δημιουργούν layers.
- Τα παντελόνια είναι ψηλόμεσα και φαρδιά και πέφτουν πλούσια στα πόδια.
- Η αντίθεση των υλικών αποκαλύπτει την πολυπλοκότητα του χαρακτήρα των ρούχων, από τα παλτό μουτόν μέχρι τα βελούδινα κομμάτια και τα αραχνοΰφαντα εμπριμέ μεταξωτά.
- Τα μακρυμάνικα φορέματα ακολουθούν τη γραμμή του σώματος μέχρι το πάτωμα, όπως το μπλε βελούδινο κρουαζέ φόρεμα με λεπτή ρίγα από ασημένιο lurex.
- Οι διακοσμητικές ασημένιες αλυσίδες δίνουν στυλ το βράδυ, τόσο στα κεντημένα μοτίβα όσο και όταν κρέμονται ελεύθερες.

ΥΦΑΣΜΑΤΑ
- Μαλλί για τα παλτό και μαλλί με λεπτή ρίγα για τα κοστούμια.
- Η δαντέλα είναι ιδανική για τα κομμάτια τύπου κομπινεζόν και τα φορέματα, ενώ χρησιμοποιείται και ως λεπτομέρεια στις φολκλόρ μπλούζες.
- Το βελούδο δίνει μια αίσθηση απαλότητας στα ρούχα, αλλά και μια αίσθηση glamour στα μακριά ντραπέ φορέματα.
- Το μουτόν δημιουργεί αντίθεση και παραπέμπει στη σουηδική παράδοση.
- Το βαμβάκι κάνει τα λευκά πουκάμισα κολλαριστά, επιτρέποντάς τους να τονίζουν τη μέση και δίνοντας όγκο στα μανίκια.
- Το αραχνοΰφαντο μετάξι αποπνέει ρομαντισμό και γοητεία και διακοσμείται με λαχούρια, λουλούδια και απεικονίσεις του σουηδικού λύγκα.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Οι ραφές τύπου κορσέ τονίζουν τη μέση, τα πλούσια κεντήματα παραπέμπουν σε φολκλόρ μοτίβα, οι χάντρες και τα κρύσταλλα δημιουργούν τρισδιάστατα διακοσμητικά στοιχεία.

ΧΡΩΜΑΤΑ
Μαύρο, κόκκινο, λευκό, μπλε και διάφορες ουδέτερες αποχρώσεις.

ΒΑΣΙΚΑ LOOK
Μεσάτο παλτό, φολκλόρ μπλούζα, φαρδύ παντελόνι, κοντομάνικο σταυρωτό σακάκι, κοστούμι με λεπτή ρίγα, λευκό πουκάμισο, βελούδινο φόρεμα.

Runway22 low ac8c4

ΒΑΣΙΚΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ
Καπέλο gaucho, καουμπόικες μπότες, μικρή τσάντα σε σχήμα κύβου με λεπτό λουρί, μακριά μεταξωτά μαντήλια, κολιέ με στρογγυλό παντατίφ.