Yves Saint Laurent, με οικολογική συνείδηση, αλλά και υπέρ των γυναικών

Yves Saint Laurent, με οικολογική συνείδηση, αλλά και υπέρ των γυναικών

Κυκλοφόρησε η νέα συλλεκτική τσάντα «Muse Two», μέρος της περιβαλλοντολογικά ευαισθητοποιημένης capsule συλλογής του οίκου Yves Saint Laurent, που συνάμα υποστηρίζει και τον οργανισμό UN Women.

Ο Stefano Pilati, head designer του οίκου Yves Saint Laurent, επιμελήθηκε, φυσικά, και την capsule συλλογή του οίκου, «Edition New Vintage». Η περιβαλλοντολογικά ευαισθητοποιημένη capsule, αυτή, συλλογή είναι μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειας του οίκου Yves Saint Laurent, να υποστηρίξει τον οργανισμό UN Women, τον φορέα δηλαδή των Ηνωμένων Εθνών που μάχεται για την ισότητα των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών και ολοκληρώνεται με την άφιξη του τελευταίου κομματιού της: την τσάντα «Muse Two»..

H συγκεκριμένη τσάντα «Muse Two Artisanal Recycled», θα κυκλοφορήσει σε μόλις εξήντα κομμάτια, το καθένα διαφορετικό, χαρακτηριστικά δείγματα των εργόχειρων και της ιδιαίτερης δεξιοτεχνίας των γυναικών της Burkina Faso. Οι γυναίκες αυτές, ανάπτυξαν μια μοναδική τεχνική για να δημιουργήσουν ένα ύφασμα που αποτελείται από ανακυκλωμένες πλαστικές σακούλες και υφαντά βαμβακερά, το οποίο και προμηθεύουν αποκλειστικά και μόνο στον οίκο Yves Saint Laurent, για την τσάντα «Muse Two».

Τέλος, η τσάντα «Muse Two» θα είναι διαθέσιμη online μόνο στη Βρετανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στις μεγαλύτερες YSL boutiques ανά τον κόσμο.