Retrophilia: Το μάλλινο γιλέκο τώρα δικαιώνεται

Διονυσία Καλαποθαράκου
Retrophilia: Το μάλλινο γιλέκο τώρα δικαιώνεται

Tην επόμενη φορά που δεν θα ξέρεις τι να φορέσεις, ρίξε μια ματιά στην γκαρνταρόμπα του μπαμπά σου. Μη σου πω και του παππού σου...

PicMonkey Collage

Τα 70s μας άφησαν μεγάλη στυλιστική κληρονομιά: Τα παντελόνια-καμπάνα, τα ψυχεδελικά prints, τα oversized γυαλιά και –τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό- τα μάλλινα, αμάνικα, γιλέκα. Γνωστά και ως «τα γιλέκα του παππού» στην καθομιλουμένη, μακριά από εξεζητημένη fashion ορολογία και «έξυπνους» νεολογισμούς. Αυτό το είδος ρούχου, λοιπόν, δεν μας γεννά μόνο αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια όταν και φωτογραφιζόμασταν στα γόνατα του μπαμπά μας, αλλά μας βοηθάει να δημιουργήσουμε über stylish σύνολα βασισμένα στις συλλογές S/S 2017 των πιο γνωστών, διεθνών οίκων μόδας.
Fashion houses όπως: Gucci, Prada και Michael Kors έρχονται με τις collections τους για το ερχόμενο καλοκαίρι να μας κάνουν να βουτήξουμε στην προσωπική μας «λίμνη των αναμνήσεων» και να ανασύρουμε outfits που περιλαμβάνουν τα αγαπημένα πλεκτά. Συνδυάζονται με φαρδιά αντρικά πουκάμισα, ψηλόμεσα denim παντελόνια, αλλά και maxi φούστες με κουμπιά τύπου Ali MacGraw στην all time classic ρομαντική κομεντί της δεκαετίας του 1970, «Love Story».

Από αριστερά προς τα δεξιά: Prada, Michael Kors, Gucci

Δεν είναι το πρώτο comeback που κάνει το μάλλινο γιλέκο. Είχαμε πάρει μία πρόγευση από την resort collection Miu Miu για το 2015 και την Christian Dior pre-fall της ίδιας σεζόν, αλλά δεν ήταν αρκετές για να μας πείσουν να αρχίσουμε τις επιδρομές μας σε vintage, ανδρικές γκαρνταρόμπες. Επίσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Gucci, Alessandro Michele, βάσισε ολόκληρη τη συλλογή του F/W 2015-2016 πάνω στο geek-chic style της «Οικογένειας Τένενμπαουμ» και των πρωταγωνιστριών του Wes Anderson. Βασικό συστατικό για να πετύχεις αυτό το look; Μα φυσικά το αγαπημένο μας μάλλινο γιλέκο. Και τα μεγάλα μυωπικά γυαλιά και οι αθλητικές κορδέλες του τένις, αλλά αυτό είναι θέμα για διαφορετικό trend analysis.

Τώρα λοιπόν που κατέχεις τη γνώση, σου λείπει μόνο το προαναφερθέν κομμάτι, ένα ζευγάρι σουέτ ψηλοτάκουνα με μπαρέτα, τζιν καμπάνα ή καστόρινη φούστα και ένα πουκάμισο, για να υποδεχτείς τον Μάρτιο του 2017 και τη νέα fashion σεζόν.
May the Force be with you... που λέγανε και στο Star Wars!