Τέχνες και χειροτεχνία

Τέχνες και χειροτεχνία

Ο μίνι οδηγός για την ερασιτέχνη «πολυτεχνίτισσα».

Η καινούρια μας εξωτερική συνεργάτης και βοηθός στις χειροτεχνίες μας -γιατί από κάπου πρέπει να αρχίσουμε και εμείς οι ερασιτέχνες- θα σε βοηθήσει από δω και πέρα με συμβουλές και ιδέες και μικρά tips να βγάλεις την καλλιτέχνιδα που κρύβεται βαθιά μέσα σου. Χειροτεχνίες, ράψιμο, do it yourself και ότι άλλο μπορείς να κάνεις με τα χέρια σου και την φαντασία σου φυσικά. Άλλωστε τα όμορφα, χρωματιστά κοριτσίστικα παιδικά ρουχαλάκια της Μαρίας Βασιλάκη μέσα από το brand της Things to Love, είναι αρκετά για να σε πείσουν για την δουλειά της.

Αλλά πριν μπεις κατευθείαν στα tips και τις συμβουλές, θα σε βάλουμε πρώτα στα ρηχά, εξηγώντας σου τον βασικό όρο της χειροτεχνίας ή μάλλον crafting. Αυτό το «crafting» που βλέπεις σε κάθε online ιστοσελίδα, όταν ψάχνεις για πρωτότυπα projects και tutorials.

Το arts and crafts, λοιπόν, συγκεντρώνει όλες τις δραστηριότητες και τα χόμπι που σχετίζονται με το να φτιάχνεις πράγματα με τα ίδια σου τα χεράκια. Παραδοσιακές τέχνες ή πιο μοντέρνες και εξελιγμένες χειροτεχνίες, όλα απαιτούν την δεξιοτεχνία του κατασκευαστή τους, το μεράκι τους και την αγάπη τους. Βεβαίως και η χειροτεχνία απαιτεί ταχύτητα, υπομονή και μεθοδικότητα αλλά σαν ερασιτέχνης το πιο σημαντικό είναι να κάνεις τις σκέψεις σου πράξη. Δεν αρχίζουν όλες οι μεγάλες ιδέες από λέξεις αλλά πολλές φορές τα πιο όμορφα πράγματα μπορεί να αρχίσουν από κάτι που θα έχουν φτιάξει τα ίδια σου τα χέρια.