Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα έσπαγε το βασιλικό πρωτόκολλο για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα έσπαγε το βασιλικό πρωτόκολλο για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο

Να αυτά διαβάζουμε και καταφέρνει πάντα να μας συγκινεί.

Aυτή την εβδομάδα, αν βρεθείς στο Λονδίνο, θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις από κοντά την έκθεση φωτογραφίας προς τιμήν της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παλάτι του Kensington. Η υπεύθυνη της διοργάνωσης, Eleri Lynn, μίλησε στην βρετανική Vogue και αποκάλυψε διάφορες ιστορίες πίσω από εμβληματικές εμφανίσεις της Diana. Μία από αυτές «κρύβεται» πίσω από ένα floral μοβ φόρεμα που φόρεσε σε επίσκεψή της στην Βραζιλία το 1991.
Η Πριγκίπισσα, παρόλο που είχε στην κατοχή της άπειρα ζευγάρια γάντια, καπέλα και τιάρες, συνδύασε το λουλουδάτο φουστάνι της μόνο με ένα χρυσό choker και ένα πιο μακρύ μενταγιόν. Το βασιλικό πρωτόκολλο επιβάλει η Πριγκίπισσα της Αγγλίας να φοράει γάντια όταν έρχεται σε άμεση επαφή με τον κόσμο. Εκείνη όμως, παρέβλεψε αυτόν τον κανόνα σε αυτή την επίσκεψη της σε νοσοκομείο παίδων. Και το έκανε για τον πιο γλυκό και τρυφερό λόγο.
Όπως εξήγησε η Lynn στο περιοδικό, «η Νταϊάνα επέλεξε τα μοναδικά αξεσουάρ που θα βάλει σε εκείνη την εμφάνισή της να είναι κολιέ ώστε τα παιδάκια να μπορούν να ‘παίξουν’ μαζί τους. ‘Δεν μπορείς να νανουρίσεις ένα μωρό με ένα ζευγάρι γάντια, ενώ με ένα μακρύ μενταγιόν μπορείς’, έλεγε η Πριγκίπισσα χαρακτηριστικά». Ίσως είναι η πιο «γλυκιά» παράλειψη πρωτοκόλλου που έχουμε διαβάσει ποτέ.

Princess Diana Hospital Dress


Η επίσκεψη της Πριγκίπισσας Νταϊάνα σε νοσοκομείο παίδων στο São Paulο της Βραζιλίας το 1991