Πέθανε η Carla Fendi και ο κόσμος της μόδας θρηνεί

Πέθανε η Carla Fendi και ο κόσμος της μόδας θρηνεί

Ο ιταλικός οίκος μόδας, Fendi, δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος.

Η Carla Fendi, μία από τις 5 κόρες της οικογένειας Fendi, των ιδρυτών του ιστορικού ιταλικού οίκου μόδας Fendi, πέθανε σε ηλικία 79 ετών. Η Carla, μαζί με τις αδερφές της Paola, Anna, Franca και Alda ήταν παιδιά του Edoardo Fendi και της Adele Casagrande, των εμπνευστών και ιδιοκτητών ενός από τα πιο διάσημα fashion lebels παγκοσμίως. O oίκος μόδας έγραψε σε σημερινή του ανακοίνωση θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στην αποθανούσα: «Η Carla δεν σταμάτησε ποτέ με την ενεργητικότητά της και το πάθος της να συνεισφέρει στην επιτυχία της εταιρίας. Το μέλλον αυτού του brand της έδινε δύναμη και λόγο για να ζει, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την διοίκησή του μαζί με τις αδερφές της, μέχρι τις τελευταίες της στιγμές. Ήταν για όλους μας μια συνεχής πηγή έμπνευσης και ένα παράδειγμα προς μίμηση σε ό,τι αφορά την κουλτούρα, την αφοσίωση, την εργατικότητα αλλά και την υψηλή αισθητική. Το πνεύμα της θα μας συντροφεύει για πάντα».


Η Carla ανέλαβε δράση στην οικογενειακή επιχείρηση την δεκαετία του ’50 και αναμείχθηκε κυρίως στον τομέα των δημοσίων σχέσεων και του marketing συμβάλλοντας στην επέκταση και στην αναγνώριση του οίκου και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων και συγκεκριμένα επί αμερικανικού εδάφους. Από το 1966, μέχρι και το 1994 που σταμάτησε από την συγκεκριμένη θέση, η Carla συνεργάστηκε στενά και παραγωγικά και με τον Karl Lagerfeld, τoν, επί έτη πολλά, καλλιτεχνικό διευθυντή του brand.

Η οικογένειά της, θέλοντας να δείξει την εκτίμηση στο πρόσωπο και στο έργο της, ίδρυσε το 2007 το ίδρυμα «Carla Fendi» το οποίο είχε ως στόχο να προάγει τέχνες όπως το σινεμά, η μόδα, η λογοτεχνία και άλλα.
Πέθανε χθες στην Ρώμη, μετά από την μάχη που έδινε με χρόνια ασθένεια και ο κόσμος της μόδας είναι ήδη πιο φτωχός χωρίς το όραμα και το ταλέντο της. Καλό ταξίδι Carla.

GettyImages 90353024


Η Carla Fendi σε δημόσια εμφάνισή της το 2009, στην Βενετία