«Δέσε με σφιχτά». Κάντε το όπως οι Ιάπωνες

«Δέσε με σφιχτά». Κάντε το όπως οι Ιάπωνες

Αρκετά με τα αξεσουάρ που μόνο καλλωπίζουν ήρθε η ώρα και για ψηλοτάκουνα που ,κυριολεκτικά, σκοτώνουν.

Λίγα πράγματα με εξιτάρουν σε αυτήν τη ζωή, αλλά η φιλοσοφία και ο φετιχισμός της ιαπωνικής κουλτούρας με εκπλήσσουν πάντα ευχάριστα. Ένα έθνος που τώρα μεν δοκιμάζεται, αλλά έγκυρες πληροφορίες μου μεταφέρουν την λυτρωτική τους ανάγκη για ολική επαναφορά, αναδιοργανώνοντας την χώρα τους γερά και δυνατότερα από ποτέ, με εξαιρετική πειθαρχία και θεαματικά αποτελέσματα.

Αυτό που, όμως, ήταν και θα παραμείνει μαγικό είναι η αρμονική συνύπαρξη του παρελθόντος με το μέλλον τους και τις άπειρες υποκατηγοριοποιημένες κουλτούρες που προκύπτουν από αυτό. Για τους Ιάπωνες η πορνεία δεν είναι έγκλημα, αλλά παροχή υπηρεσιών. Η επιθυμία είναι και των δύο, απλά ο ένας πληρώνει και ο άλλος πληρώνεται. Ο τρόπος, η σκέψη και η διαδικασία φυσικά και καμία σχέση δεν έχουν με την βαρβαρότητα και την κτηνωδία των δυτικών φιλόδοξων, Stros Kan συμπεριλαμβανομένου. Κοριτσάκια ντυμένα Αρειανοί , νεαρές Goth Cartoon πριγκίπισσες, Βικτωριανές φουτουριστικές raver και πολλά ακόμη subcultures συνυπάρχουν αρμονικά, δίνοντας πάντα απλόχερα τεράστια πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας σε πολλούς ευρωπαίους σχεδιαστές όπως ο Riccardo Tisci του οίκου Givenchy, ο John Galliano, ο Jean Paul Gaultier, ο Rick Owens και πολλούς ακόμη.

Ο διάσημος εικαστικός φωτογράφος και σκηνοθέτης Ιάπωνας Nobuyoshi Araki δήλωσε ότι «δένει την γυναίκα, γιατί δεν μπορεί να κατακτήσει την καρδιά της και προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να κυριέψει το σώμα της». Όπου δένει, μιλά κυριολεκτικά και καθόλου μεταφορικά. Με πολλά μέτρα σχοινί και τρομερή σημασία στη λεπτομέρεια. Γιατί μπορεί εδώ να ξέρουμε τους ναυτικούς κόμπους, στην Ιαπωνία όμως η τέχνη του δεσίματος στο ανθρώπινο σώμα λέγεται Kinbaku Art και απαιτεί γνώση και μεγάλη μαεστρία για απόλυτη ασφάλεια και αξέχαστη απόλαυση του τελετουργικού.

Το συγκλονιστικό στο παραπάνω είναι η απενοχοποιημένη απόλαυση που διακατέχει του Ιάπωνες για κάτι που θεωρούμε κακοποίηση, ενώ εκείνοι το αναγάγουν σε τέχνη υψηλών προδιαγραφών και το επιβάλλουν φιλοσοφικά ως μία πράξη εκδήλωσης βαθειάς αγάπης και δυνατών, ανθρώπινων συναισθημάτων.

Για κάτι πιο κοντινό, αλλά όχι απόλυτα ασφαλές ως προς το περπάτημα τουλάχιστον, βρήκαμε τα πιο υπέροχα Kinbaku ψηλοτάκουνα πέδιλα, που ακόμη και η Gaga δεν έχει τολμήσει να φορέσει, πόσο μάλλον να περπατήσει. Άλλωστε οι οδηγίες χρήσης μιλάνε μόνο για κρεβατοκάμαρα και μικρές , σίγουρες αποστάσεις μέσα σε αυτή. Τα λουριά στον αστράγαλο είναι ειδικά μελετημένα ώστε να τα δένετε κάθε φορά διαφορετικά, ανάλογα με το πόσο σφιχτά θέλετε να σας καταπιέζουν, φυσικά και μόνο για την προσωπική σας ευχαρίστηση.

Είναι του Ιάπωνα σχεδιαστή Aoi Kotsuhiroi, κοστίζουν 2.300 ευρώ, έχουν τακούνι είκοσι πόντων, το ξύλο κατασκευής είναι κερασιά, ενώ δύο κέρατα λακαρισμένα με ουρά αλόγου για διακόσμηση ολοκληρώνουν το σχέδιο. Με τέτοια περιγραφή και τόσο πολύτιμα υλικά βλέπω πολλές γυναίκες σύντομα «δεμένες» στον άνδρα που θα καταφέρει να τους τα χαρίσει. Ότι πρέπει για καυτά καλοκαιρινά απογεύματα με θέα το φλεγόμενο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.