Μπορεί μία συλλογή από εσπαντρίγιες, με prints φάλαινας, να σώσει τον πλανήτη;

Μπορεί μία συλλογή από εσπαντρίγιες, με prints φάλαινας, να σώσει τον πλανήτη;

Η TOMS συνεργάζεται με τον οργανισμό OCEANA έτσι ώστε να βοηθήσουμε όλοι στην εύρεση πόρων για τη διάσωση της φάλαινας και όλων των πλασμάτων του βυθού, όπως δελφίνια και θαλάσσιες χελώνες, μέσα από την συλλογή TOMS OCEANA A Whale Of A Collection!

TOMS BlueWhalePatchTinyLuca S3 1450x1015
TOMS KIDS WashedCanvasEmbroideredWhaleTinyBimini S1
TOMS mn BlueMigrationRouteMensAlpargata S1
TOMS SP18 P G Oceana Full Collection

Οι καταστροφικές, μη βιώσιμες αλιευτικές πρακτικές αποτελούν σοβαρή απειλή για τους πληθυσμούς φαλαινών σε όλο τον κόσμο. Η υπεραλίευση των ψαριών ελεύθερης αλιείας επηρεάζει τα αποθέματα της τροφής των φαλαινών ενώ τα δίχτυα που τοποθετούνται κατακόρυφα στη θάλασσα, παγιδεύουν και μπορεί να σκοτώσουν τις φάλαινες- μαζί με δελφίνια, φώκιες, θαλάσσιες χελώνες, καρχαρίες και πολλά ακόμα ψάρια σημαντικά για την διατήρηση του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Θα αναρωτηθείς διαβάζοντας αυτά τα δυσάρεστα facts, η μόδα πώς μπορεί να βοηθήσει στο να σταματήσει αυτή την οικολογική καταστροφή. Η ΤOMS σου έχει την απάντηση.

Το brand συνεργάζεται με τον οργανισμό OCEANA έτσι ώστε να βοηθήσει στην εύρεση πόρων αλλά και στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για την διάσωση της φάλαινας και όλων των πλασμάτων του βυθο,ύ όπως δελφίνια και θαλάσσιες χελώνες, μέσα από την συλλογή TOMS OCEANA A Whale Of A Collection! Η OCEANA Ιδρύθηκε το 2001 με σκοπό να επαναφέρει τα θαλάσσια ύδατα σε μια καλύτερη οικολογική κατάσταση και μεσα από τις παγκόσμιες καμπάνιες καταφέρνει να βελτιώσει σημαντικά τα επίπεδα βιωσιμότητας των φαλαινών όπως και όλου του θαλάσσιου πληθυσμού. Και έτσι είναι φυσικό αυτή η limited edition ΤΟΜS συλλογή να αποτελείται...κυρίως από φαλαινίτσες! Κυκλοφορεί με σχέδια για όλη την οικογένεια, τη γυναίκα, τον άνδρα αλλά και σε τρία παιδικά. Στο κλασσικό μοντέλο εσπαντρίγιας αλλά και στην rope sole εκδοχή, σε πολλές αποχρώσεις του μπλε. Θα την βρεις στα δυο flagship stores Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπως και σε κεντρικά σημεία πώλησης TOMS. Οι τιμές ξεκινούν από 50 έως 80 Eυρώ και μέρος των εσόδων διατίθενται για την διάσωση της φάλαινας, του βυθού αλλά και την ενίσχυση του σημαντικού έργου της OCEANA.

Ακόμα, με αφορμή την limited συλλογή TOMS X OCEANA, το brand ενώνει τις δυνάμεις του με την μεγάλη φετινή κινηματογραφική επιτυχία και το βραβευμένο από το Φεστιβάλ Καννών ντοκιμαντέρ, DOLPHIN MAN. Ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος αναβιώνει την ζωή του παγκόσμιας φήμης δύτη, Jacques Mayol που αφιέρωσε την ζωή του στον βυθό και ενέπνευσε τόσο κόσμο να στραφεί προς την θάλασσα και όχι μόνο, αφού υπήρξε πρωτοπόρος στην σημασία της ανθρώπινης επαφής με την φύση.

Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης, λίγο πριν την πρεμιέρα του DOLPHIN MAN στο Μαϊάμι και έπειτα στα Ελληνικά νησιά, δήλωσε: «Όταν άρχισα την έρευνα κατάλαβα πως ήδη από την δεκαετία του ‘50, ο Mayol μιλούσε για τον βυθό των θαλασσών και τα θαλάσσια θηλαστικά τα οποία αντιμετώπιζαν πρόβλημα από τότε παρότι ο άνθρωπος ακόμα δεν είχε αρχίσει να καταναλώνει σε τόσες μεγάλες ποσότητες το ψάρι. Μάλιστα ένα σημείο στη ταινία είναι πολύ ιδιαίτερο διότι ο Mayol ενώ αφήνει την οικογένεια του για να κυνηγήσει αστακούς, αρχίζει να συνδέεται με τον βυθό! Ήταν δηλαδή από τους πρώτους ανθρώπους που είχε οικολογική συνείδηση πριν καν υπάρξει η λέξη οικολογία και αυτό είναι που κάνει μια μερίδα του κοινό να αγαπάει την στιγμή αυτή της ταινίας, γιατί καταλαβαίνουν ακριβώς την σύνδεση. Ένας άνθρωπος μίλησε για αυτό, που είναι σήμερα ένα ζωντανό πρόβλημα που έχει ο πλανήτης μας». Πόσο αλήθεια...