Glamour δανεικό και αγύριστο

Glamour δανεικό και αγύριστο

Η καλύτερη επένδυση σε περίοδο κρίσης εκτός από το να γίνεις star, είναι να γίνεις στάρλετ.

Βραβεία, βραβεία , βραβεία... Κάθε μέρα στο παγκόσμιο χωριό κάποιος βραβεύεται για κάτι. Ο λόγος αφήνει τους πάντες αδιάφορους. Το θέμα είναι τι θα βάλεις, πως θα ποζάρεις, με ποιον θα καταφέρεις να «στριμωχτείς» και φυσικά σε πόσες σελίδες περιοδικών και sites θα αποθεωθείς!

Με τόσο ανταγωνισμό και την έλευση του νεοσυντηρητισμού να μαστίζει πλέον Ευρώπη και Αμερική πως θα τα καταφέρεις;

Οι εποχές με την Paris Hilton «τραγουδώντας, πιπιλώντας και αναπνέοντας, επεισόδια 1 - 200», την Kim Kardasian «η γυναίκα παλίρροια, στο πέρασμά της τίποτα δεν έμεινε πεσμένο», ή την σιτεμένη πλέον Pamela Anderson «τιμώ και το στεφάνι μου τιμώ και το κατάρτι του» δυστυχώς πέρασαν ανεπιστρεπτί.

Είχαμε και εκείνο το καταραμένο φάντασμα που «έκλεβε» τις προσωπικές στιγμές και βολευόμασταν και εμείς λιγάκι.

Ποιό είναι όμως το εισιτήριο εισόδου που μπορεί να σε φτάσει ως και τα Oscar κι ας μην ξέρεις την Meryl Streep και την Tilda Swinton; Μα φυσικά η μόδα!

Ορδές διψασμένων οίκων μόδας και σχεδιαστών μαλλιοτραβιούνται για το ποιά θα ντύσουν σε κάθε δημόσια εκδήλωση, αλλά μόνο οι έξυπνες τα καταφέρνουν. Παρακαλώ πληκτρολογήστε σε μια ηλεκτρονική μηχανή αναζήτησης τις ακόλουθες λέξεις «Liz Harley Versace» για να δείτε το περιβόητο μαύρο φόρεμα με παραμάνες που την έκανε «σταρούμπα»!

Τι θα βάλεις όμως -δανεικό και αγύριστο-, χωρίς να ξοδέψεις έστω κι ένα δολάριο; Άλλωστε είσαι ήδη άφραγκη και τρως λεφτά –τα δανεικά, τα κλεμμένα, τα έτοιμα- που τελειώνουν με ταχύτητα αντηλιακού σε καύσωνα.

Πώς να σε ανακαλύψει ο celebrity stylist, όταν πηγαίνεις ακόμη και στο Acapulco με το ΚΤΕΛ;

Βαφτίζεις, λοιπόν, ατζέντη τον κολλητό άσχημο φίλο σου ή την ζηλιάρα αλλά καταφερτζού, πεισματάρα κολλητή, φτιάχνεις ένα ψεύτικο βιογραφικό, χτυπάς τα πρώτα botox και πάς κατευθείαν στη πηγή του κακού: στο Hollywood.

Κυκλοφορείς σαν να σε καταδιώκουν, ντυμένη ως πλύστρα στον ένα και μοναδικό δρόμο που περπατάει κόσμος -Rodeo Drive- στο Los Angeles, μιλάς με δυσφορία συνέχεια στο απενεργοποιημένο κινητό, δείχνεις πολυάσχολη, μοιάζεις ρακοσυλλέκτρια, αλλά μην ξεχνάς. Είσαι πολιορκημένη! Φυσικά, από καμιά δεκαριά πιτσιρίκια, που και καλά σε σταματούν στο δρόμο για αυτόγραφα, καθώς το να νοικιάσεις κανονικούς παπαράτσι -μην γελάτε το κάνουν πολλοί- θα σε βγάλει εκτός budget. Τα μικρά είναι πιο οικονομικά. Είσαι ήδη πασίγνωστη γιατί οι true stars όταν είναι off duty μοιάζουν με βλαχάκια από τα «καλαμποκοχώρια» της Αμερικής και καταδιώκονται επίσης. Εσύ όμως υπογράφεις και αυτόγραφα. Bingo!

Η αυτοσχέδια ατζέντης σου ήδη μιλάει με όλα τα press offices σχεδιαστών και οίκων μόδας ενημερώνοντας τους με φανατισμό, ότι είσαι το νέο μεγάλο συμβόλαιο της Victoria's Secret. Παράλληλα -γιατί είσαι τόσο μεγάλη star- θα κάνεις και την πρώτη σου ταινία με πρωταγωνιστές τους νικητές των Oscar της προηγούμενης χρονιάς. Η ταινία θα πάρει δυο τρία χρόνια να προβληθεί, οπότε μέχρι τότε σιγά μην θυμούνται -όπως και εσύ- τα ψέματα που αράδιασες.

Οι σχεδιαστές είναι διστακτικοί; Τολμούν να μην σε πιστεύουν; Βρείτε τον στυλίστα που ντύνει τις υπόλοιπες ατάλαντες. Μπουμπουνίστε του στα μούτρα ότι είστε κόρη εφοπλιστή με σπουδές στο Λονδίνο -είναι η μοναδική δικαιολογία που ακόμη πιάνει στους ξένους-και ότι φύγατε από την Ελλάδα «γιατί ο μπαμπάς θα προτιμούσε να ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις, αλλά αφού θέλω διεθνή καριέρα θα με βοηθήσει με κάθε τρόπο». Τα μάτια του θα δουν δολάρια σε συννεφάκι και με τα ίδια ψέματα θα τον πείσετε να νομίζει ότι είστε η Jen Kardas μακρινή εξαδέλφη της Aniston, κολλητή, όμως, της Lopez με ρίζες από τις αφρατούλες Kardasian ή Καρντάσια-ν, αν προτιμάτε.

Μερικά parties, λίγο stalking και τίποτα χαρούλες σε μερικούς «ενδιαφέροντες» σπόνσορες και ναι , μπορεί και να καταφέρετε να παραστείτε στο κόκκινο χαλί, για τα βραβεία κινουμένων σχεδίων. Αν και ο δρόμος μέχρι τα Oscar είναι μακρύς, η πρώτη πόρτα άνοιξε. Κόψτε το κεφαλάκι σας να βρείτε τρόπο να μην φυσήξει και σας κλείσει στα μούτρα.

Άλλωστε στις μέρες το ταλέντο είναι λίγο υπερεκτιμημένο. Ένα designer dress και μία σωστή πόζα, ποτέ!