Πολυτελείς εξορμήσεις στο Βόσπορο

Πολυτελείς εξορμήσεις στο Βόσπορο

Το νέο απόκτημα του iconic δημιουργού πολυτελών ξενοδοχείων –και πρώην της Uma Therman- André Balazs λέγεται Edition και είναι τόσο δίπλα μας όσο η Κωνσταντινούπολη.

Ο André Balazs είναι ένας εξαιρετικά ωραίος και πετυχημένος επιχειρηματίας με κύρια επαγγελματική ιδιότητα να «φιλοξενεί» το πιο hip fashionable crowd από όλες τις γωνιές του κόσμου στα ξενοδοχεία του.

Δικό του δημιούργημα η αλυσίδα των Standard Hotel σε Miami, New York, Hollywood αλλά και του Los Angeles, όπου ένας πολύ «αληθινός» γυμνός άνδρας μέσα σε ένα γυάλινο κύβο καλωσορίζει τους επισκέπτες στο lobby. Σωστά είχατε δει την Samantha στα τελευταία επεισόδια του Sex & the City να «λιώνει» μπροστά σε έναν αντίστοιχο κούκλο στα πρώτα λεπτά του σχετικού επεισοδίου.

Άλλο ένα δικό του αναπαλαιωμένο, αλλά θρυλικό αριστούργημα είναι και το επεισοδιακό «Chateau Marmont» στο Hollywood που συνήθως μένει και «παρτάρει» όλη η αφρόκρεμα της κινηματογραφικής ελίτ του κόσμου. Η Sofia Coppola βέβαια το αγάπησε τόσο πολύ, που η τελευταία της ταινία το είχε σαν κεντρικό σκηνικό για όλη της την ταινία.

Τα boutique hotels, όπως χαρακτηριστικά λέγονται, απευθύνονται σε έναν κόσμο που θέλει να συνδυάσει business & pleasure, αλλά με πολύ δυνατή δόση public relations σε διεθνές επίπεδο. Γιατί αν κυνηγάς το μεγάλο διευθυντή ή το αγαπημένο σου celebrity μένοντας σε ένα από αυτά τα ξενοδοχεία, σίγουρα θα σου εξασφαλίσει να καταφέρεις όχι μόνο να τους δεις αλλά να γίνετε και φίλοι.

Τελευταίο δημιούργημα του ταλαντούχου κυρίου Balazs είναι το ξενοδοχείο Edition σε συνεργασία με το Ledra Marriot στην γειτονική μας Κωνσταντινούπολη, στην πολύ exclusive περιοχή Levent.

Κατασκευασμένο με βάση το δρύινο ξύλο σε γήινους τόνους και καθαρές, γεωμετρικές γραμμές το σίγουρο είναι ότι ολόκληρο το Hollywood θα κάνει check in από εδώ και μπρος μόνο εκεί για τη διαμονή του στην αγαπημένη μυστηριακή πόλη του Βοσπόρου.

Ο κάθε όροφος είναι κατασκευασμένος σαν κουτί κοσμημάτων, ενώ η εσωτερική αρχιτεκτονική εμπνέεται από την πλούσια οθωμανική ιστορία απόλυτα, όμως, εναρμονισμένη με τον σύγχρονο μινιμαλισμό.

Ένα ακόμη, αν όχι και το πιο σημαντικό, στοιχείο για να γίνει πόλος έλξης το Edition είναι η δημιουργία εκεί «δίδυμου» εστιατορίου Cipriani, που οι γνωρίζοντες και fun της Νέας Υόρκης ξέρουν ότι είναι το πιο εκπληκτικό και πιο chic αμερικανικό meeting point του κόσμου.

Με τιμή εκκίνησης τα 300 ευρώ για ένα στάνταρ δωμάτιο και όλες αυτές τις «αμερικανικές» επιρροές τα ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη θα γίνουν εν όψη καλοκαιριού ακόμη συχνότερα.

Και επειδή έγραψα αλλά ακόμη δεν το έζησα, παρακαλώ όπως μου κάνετε δώρο μία εβδομάδα παραμονής στο Edition Istanbul στο πολύ άμεσο μέλλον. Η Diane Kruger δηλαδή γιατί έμεινε πρόσφατα εκεί;