Η Benetton αλλάζει Καλλιτεχνικό Διευθυντή και δεν θα πιστέψεις ποιος αναλαμβάνει τα ηνία του brand

Η Benetton αλλάζει Καλλιτεχνικό Διευθυντή και δεν θα πιστέψεις ποιος αναλαμβάνει τα ηνία του brand

Το όνομα αυτού του σχεδιαστή μόδας είναι αληθινά «huge».

Jean Charles de Castelbajac Portrait

Ο σχεδιαστής μόδας Jean-Charles de Castelbajac προσελήφθη ως καλλιτεχνικός διευθυντής για την αντρική και τη γυναικεία συλλογή της United Colors Of Benetton. «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς και καλωσορίζουμε τον Jean-Charles de Castelbajac στη μεγάλη μας οικογένεια», ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της UCB Luciano Benetton. «Η πολύχρονη εμπειρία του, το χάρισμά του και η ικανότητά του να προβλέπει τις τάσεις τόσο της κοινωνίας όσο και της μόδας θα αποτελέσουν μεγάλο πλεονέκτημα για την εταιρεία μας».
Η καριέρα και η εμπειρία του Castelbajac εκτείνεται από το σχεδιασμό έως τη ζωγραφική, τη διαφήμιση και την τέχνη του δρόμου. Έκανε το ντεμπούτο του στον κόσμο της μόδας το 1968, όταν δημιούργησε μια εταιρεία σε συνεργασία με τη μητέρα του. Αργότερα, συνέχισε να εμπνέει τις τάσεις της μόδας, όπως το κίνημα της «αντι-μόδας» και την εναλλακτική χρήση αντικειμένων για τη διακόσμηση ενδυμάτων. Το 1974 υπήρξε συνιδρυτής της Iceberg. Το 1978 ίδρυσε την εταιρεία maison Jean-Charles de Castelbajac, από την οποία αποσύρθηκε το 2016. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του συνεργάστηκε με τις εταιρείες Max Mara, Ellesse, Courrèges, Rossignol και Le Coq Sportif. Επηρεασμένος από ένα μείγμα πανκ και ποπ, το ύφος του χαρακτηρίζεται από τη χρήση έντονων χρωμάτων, ποπ εικόνων και την ανάμειξη του παλιού με το νέο.

«Η United Colors of Benetton είναι η εταιρεία που οραματίστηκε τον κόσμο του σήμερα: ποπ, πολύχρωμη, προσιτή και παγκόσμια μόδα, ενισχυμένη από τις ισχυρές εικόνες του Oliviero Toscani», σχολίασε ο Castelbajac. «Η United Colors της Benetton και εγώ είχαμε πάντα μια παρόμοια αντίληψη της μόδας, που χαρακτηρίζεται από το πάθος για τα πλεκτά και την αγάπη για τα έντονα χρώματα».
Ο Castelbajac και η Benetton μοιράζονται το ίδιο πάθος για την «μόλυνση» της μόδας με την τέχνη. Στην καριέρα του, ο Γάλλος σχεδιαστής συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως ο Andy Warhol, ο Miguel Barcelo, ο Keith Haring, ο Jean Michel Basquiat, ο M.I.A και η Lady Gaga. Οι δημιουργίες του εκτίθενται στο Ινστιτούτο Μόδας και Τεχνολογίας της Νέας Υόρκης, στο μουσείο Victoria&Albert του Λονδίνου και στο Galliera Museum στο Παρίσι. Το 2018 ήταν προσκεκλημένος καλλιτεχνικός διευθυντής στη Biennale στο Παρίσι.
«Χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όλοι σήμερα έχουν πρόσβαση στη μόδα. Παραμένει όμως προσιτή μόνο σε λίγους», αναφέρει ο Castelbajac και προσθέτει: «Η United Colors of Benetton κι εγώ θέλουμε να δημιουργήσουμε την γκαρνταρόμπα του αύριο, που θα περιλαμβάνει όμορφα κομμάτια με ιδιαίτερο στυλ και προσιτές τιμές για όλους».
Δες επίσης: Βρήκαμε το χειμωνιάτικο styling trick που θα σε κάνει πάντα να φαίνεσαι πολύ κομψή