So Vintage! Βρήκαμε τις ελληνικές, χειροποίητες τσάντες που θα κάνουν όλα σου τα σύνολα μοναδικά

Διονυσία Καλαποθαράκου
So Vintage! Βρήκαμε τις ελληνικές, χειροποίητες τσάντες που θα κάνουν όλα σου τα σύνολα μοναδικά

To brand Efi Dolcini κλείνει τα 5 του χρόνια και το γιορτάζει με μία πολύ ώριμη -στυλιστικά- συλλογή.

COVER FELTS
ROSA7
BLUE9

Με μια ολόφρεσκη επετειακή συλλογή από τσάντες η σχεδιάστρια Έφη Ντολτσίνη, και το brand της «Efi Dolcini Accessories», γιορτάζει τα 5 χρόνια της στον χώρο της μόδας και μας προσκαλεί να ανακαλύψουν τα retro like σχέδιά της. ‘Όλα ξεκίνησαν το 2013 όταν και παρουσίασε στο κοινό μία μικρή παραγωγή από χειροποίητες τσάντες, με μοναδικές πρώτες ύλες. Από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχουν αλλάξει πολλά σε ό,τι αφορά την υψηλή ποιότητα του σχεδιασμού αλλά και το ιδιαίτερο design τους. Η κατασκευή των αξεσουάρ γίνεται στην Αθήνα από παραδοσιακoύς τεχνίτες και από χειροποίητα υλικά το οποίο έχει το καθένα και μία διαφορετική ιστορία «να αφηγηθεί», κάνοντας έτσι το κάθε κομμάτι μοναδικό. Το brand «Efi Dolcini Accessories» στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει το «slow fashion movement», τη μοναδικότητα των προϊόντων, την αγορά τοπικών υλικών και τη συνεργασία με εγχώριους τεχνίτες και καλλιτέχνες. Σήμερα συνεχίζει με τον ίδιο ενθουσιασμό, διαλέγοντας πάντα σπάνιες πρώτες ύλες σπάνιες με vintage χαρακτηριστικά.

Κάποιες τσάντες έχουν χειροποίητα κομμάτια φτιαγμένα στον αργαλιό, άλλες έχουν υφάσματα από προηγούμενες δεκαετίες και τα δέρματά τους είναι Ιταλικά ή Ελληνικά, διακοσμημένα περίτεχνα (με κορδέλες, τρέσες ή πετράδια) ή με ανάγλυφα σχέδια. Το ότι κάθε μία από αυτές τις τσάντες είναι κυριολεκτικά «one of its kind» κρύβεται και πίσω από το μότο της σχεδιάστριας που είναι «η κάθε τσάντα κουβαλάει αναμνήσεις»… και ξεχωριστές μνήμες θα προσθέταμε εμείς.

Αυτόν τον χειμώνα η Έφη κλείνε τα πέντε και λίγο πριν πάει Δημοτικό το γιορτάζει με μια ολόφρεσκη bag collection που παίζει με τα υλικά, τις υφές και τα χρώματα. Τσάντες φτιαγμένες από τσόχα, δέρμα, τρέσες και μεταλλικά στοιχεία, σε πολλά και αναπάντεχα σχέδια. Είναι όλες διακοσμημένες με καλλιτεχνικά μοτίβα φτιαγμένα ένα-ένα sτο χέρι από τη σχεδιάστρια και σε ειδική επετειακή τιμή η οποία έρχεται «σαν ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κοινό που τη στήριξε αυτά τα χρόνια».

Ιnfo: www.efidolcini.com, In The Mood For Love (Φαλήρου 28 στο Κουκάκι)
Δες επίσης: Αυτά τα fashion bazaars πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς τις επόμενες ημέρες